Novi SKANDAL Kulturnog centra Srbije u Parizu! Izložba skrnavi detinjstvo, reagovao i Dačić (FOTO)

21.08.2018. 08:54
Piše:
Srbija Danas/Alo
Postavka se može videti od 20. do 31. avgusta

Miki Maus navalio na Paju Patka! Zvuči šašavo, ali ovo je veran opis skulpture koja je izložena u Kulturnom centru Srbije u Parizu.

Internet je zapalila fotografija na kojoj se vide skulpture omiljenih dečjih junaka iz Diznijevih crtanih filmova u erotskoj akciji. Šef diplomatije Ivica Dačić poručuje da će proveriti o čemu se radi i preduzeti adekvatne mere.

Naime, u Kulturnom centru Srbije u Parizu otvorena je izložba skulptura pod nazivom "Kraj i početak" na kojoj su predstavljena dela pet umetnika. Izložba je traje od 20. do 31. avgusta, a jedna skulptura napravila je pravi haos na društvenim mrežama.

Reč je o skulpturi koja pokazuje Mikija Mausa i Paju Patka u seksualnom zanosu, a izložena je u izlogu. Da stvar bude skandaloznija, sporna skulptura je izložena tik ispod freske Belog anđela, koja je na samom ulazu!

- Izgleda da Srpski kulturni centar u Parizu u izlogu, iz nekog razloga, drži ovog Mikija Mausa koji drajhampuje Donald Daka, ali nisam tu da se i lično uverim u lepotu ove postavke koja, izgleda, reprezentuje srpsku kulturu. Samo mi javlja dopisništvo - napisala je jedna tviterašica, objavivši i fotografije izloga na kojima se vide Miki Maus i Paja Patak u akciji.

Na ovaj objavu odgovorio je poznati gej aktivista Predrag Azdejković koji je objasnio o čemu je reč:

- Radi se o skulpturi srpskog umetnika Miće Stajčića. Zato je izloženo - napisao je on, ali to objašnjenje čini se da nije bilo dovoljno, te su nastavljene osude na račun ove postavke.

Ivica Dačić / Izvor: Tanjug/​Sava Radovanović

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je, reagujući na ove fotografije, kazao da će proveriti o čemu je reč.

- Program rada Kulturnog centra u Parizu određuje Ministarstvo kulture, tako da bi trebalo njima uputiti to pitanje. Što se tiče Ministarstva spoljnih poslova, ja ću proveriti o čemu se radi i preduzeti mere - poručio je Dačić.

 

Piše:
Srbija Danas/Alo
21.08.2018. 08:54
Pogledajte više