OGLASIO se ruski patrijarh povodom RAZDORA UNUTAR CRKVE: Poslao POTRESNU PORUKU pravoslavnom svetu

13.10.2018. 18:01
Piše:
Srbija Danas/ Srna
Kiril / Izvor: Profimedia
Da li će sačuvati jedinstvo?

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril izrazio je danas nadu da će pravoslavna crkva smoći snage da prevlada pojave koje nagoveštavaju krizu i da će sačuvati svoje jedinstvo.

Sprema se RAZBIJANJE srpske crkve, već su UDARILI NA RUSE: Počeo najveći raskol u ISTORIJI PRAVOSLAVLJA

Po dolasku u Minsk, gde će u ponedeljak, 15. oktobra voditi zasedanje Svetog sinoda Ruske pravoslavne crkve, patrijarh Kiril je rekao da predstoji rešavanje mnogo važnih pitanja, uključujući reagovanje na ono što se događa u porodici pomesnih pravoslavnih crkava i na situaciju u Ukrajini.

Moskva / Izvor: Profimedia

- Nadam se da će pravoslavna crkva naći u sebi snagu da prevlada te krizne pojave koje postoje i da sačuva svoje jedinstvo, tako neophodno za duhovni preporod naših naroda -  rekao je patrijarh Kiril novinarima.

On je rekao da je doputovao u Minsk, na belorusku zemlju blisku njegovom srcu, na 1300. godišnjicu pokrštavanja Rusije, prenosi "Sputnjik".

Putin besan! Lider Rusije sazvao HITAN SASTANAK SAVETA BEZBEDNOSTI zbog pravoslavne crkve u Ukrajini!

Prema njegovim rečima, upravo zbog tog značajnog događaja, praznovanja godišnjice zajedničke hrišćanske istorije, donesena je odluka da zasedanje Svetog sinoda Ruske pravoslavne crkve bude održano u Minsku.

Kijev / Izvor: Profimedia

- To je prvo zasedanje u istoriji naše crkve na beloruskoj teritoriji -  rekao je patrijarh Kiril.

Carigradska patrijaršija je odlučila da započne proces priznavanja autokefalnosti crkve u Ukrajini, kao i da obnovi svoje predstavništvo u Kijevu.

Ruska pravoslavna crkva je odluku Carigrada nazvala legalizacijom raskola i saopštila da ta odluka nanosi katastrofalnu štetu milionima ljudi, ne samo u Ukrajini, nego i u celom pravoslavnom svetu.

 

Piše:
Srbija Danas/ Srna
13.10.2018. 18:01
Pogledajte više