Ova žena treba da bude PRIMER SVIMA: Maja je rodila JEDANAESTORO DECE, zaposlena je i ima 37 godina!

19.03.2018. 22:40
Piše:
Srbija Danas/Informer
Maja Kovačević / Izvor: Foto: Facebook/Maja Kovacevic
Ne žali se, ne kuka, ne čeka pomoć od države

- Džabe nam sve crkve i škole ovoga sveta ako izumremo, ako nas kao naroda više ne bude, ako nemamo dece... Poslednji je trenutak bio da država stane u odbranu srpskog naroda i populacije i zato me je iskreno jako obradovao predlog predsednika Aleksandra Vučića da se značajno finansijski pomognu porodice sa više dece. Do sada su svi samo pred izbore o tome pričali, sada se nešto konkretno i radi! - Ovo poručuje Maja Kovačević (37) iz Kraljeva, majka jedanaestoro dece, koja zaslužuje da ponese epitet "srpska majka hrabrost". 

Iako joj život nije bio nimalo lak, ova hrabra žena nikada nije tražila pomoć države. Ona se ne žali i ne kuka, a sa suprugom Rašom u privatnoj firmi naporno radi da bi njena deca imala sve što im treba. Kaže da je kao mala maštala da ima veliku porodicu. 

- Dok su moje drugarice sanjale da budu princeze i vile, ja sam samo želela da budem majka 11 mališana. To je najveće blago, najveće bogatstvo koje čovek može da ima. Nije bilo lako prošli smo golgotu, borili se s oskudacijom i drugim stvarima, ali je želja za porodicom uvek bila iznad svega. Uz decu smo podizali i našu privatnu firmu i tako smo izdržavali decu, dovijali smo se. Klinci su nasleđivali stvari, donosili su nam prijatelji kad i koliko mogu i hvala Bogu živi smo, zdravi i srećni - kaže Maja. 

Ona dodaje da novac jeste važan za podizanje porodice, ali ne i presudan, jer idealnih uslova nikada neće biti. 

Maja Kovačević / Izvor: Foto: Facebook/Maja Kovacevic

- U današnje vreme predrasude su jače od svega. Mislim da celo društvo, Vlada, ali i mediji treba da se uključe u rešavanje ovog problema. Deca i velike porodice bili su nekada simbol Srbije, sve domaćinske porodice u našoj zemlji imale su brojno potomstvo. To je bilo na ponos svima nama, a ni tada nismo imali mnogo para... Zato kažem da je novac bitan, ali ne presudan - ističe Maja. 

Ova majka hrabrost kaže da je sa velikom radošću dočekala predlog predsednika Aleksandra Vučića o podsticajnim merama za rađanje jer nijedna vlast do sada nije želela da se bavi time. 

- Mislim da je bio poslednji trenutak da država stane iza izdaje o podizanju nataliteta i predloži konkretne mere. Moram da pohvalim novčane i druge vrste pomoći koje je predsednik Vučić predstavio. Da smo ih mi imali dok smo pravili porodicu, život bi nam bio umnogome lakši - poručuje ova ponosna Kraljevčanka. 

 

Piše:
Srbija Danas/Informer
19.03.2018. 22:40
Pogledajte više