Pacijentkinju u Nišu umalo UBILI STRUJOM: Došla da operiše žuč, a probudila se sa OPEKOTINAMA

18.04.2018. 09:24
Piše:
Srbija Danas/Alo
bolnica / Izvor: Profimedia/ilustracija
Tokom operacije joj gorela noga

Emilija Rakić (33) iz Pirota došla je u niški klinički centar na rutinsku opetaciju žuči, a probudila se iz anestezije s opekotinama drugog stepena. Njoj je, kako se saznaje, tokom operacije gorela noga.

Ona kaže da ne zna šta se tačno desilo tokom zahvata i da su joj lekari saopštili da je tokom operacije kabl na nekom instrumentu počeo da varniči, odnosno da je došlo do tehničke greške.

- Bila sam pod anestezijom i ne sećam se šta se sve događalo. Osetila sam jak bol u nozi. Lekari su mi nešto objašnjavali, ali ja ih nisam ništa razumela. Volela bih da znam šta se desilo. Mogla sam i da umrem i da se nikad ništa ne sazna – priča Emilija vidno potresena i dodaje da će tražiti odgovore za to što joj je na operacionom stolu život bio ugrožen.

- Neće se završiti na ovome. Neko za ovo mora da odgovara, jer sledeći pacijent može pacijent može da izgubi glavu. Meni je gorela koža na skoro pola metra butine desne noge. Šta da je struja došla u kontakt s bocama kiseonika, svi bismo otišli u vazduh. Kako tehnička greška, zar uređaji nisu pregledani pre operacije. Sad je, navodno, kriv proizvođač tog kabla. Tužiću bolnicu – najavljuje Emilija.

Bolnica / Izvor: Profimedia

Operacija na Klinici za intenzivnu hirurgiju u Nišu obavljena je 11. aprila, a ovaj incident brižljivo je čuvan nekoliko dana. Naime, tek kada su juče novinari ušli neprijavljeni i pronašli pacijentkinju, koju su, kako se stiče utisak, doktori sakrivali, u ovoj medicinskoj ustanovi odlučili su da progovore.

- Reč je o kurcšlusu na kablu. Kad smo skoro završili operaciju, osetili smo jak, opor miris sagorevanja – kurcšlusa. Srećom, brzo smo primetili da je počeo da gori kabl koji je uliven u zaštitnu ploču koja štiti pacijenta od udara struje. Kabl je pacijentkinji opekao desnu nogu, pa su morali plastični hirurzi da na površini od jedan do dva odsto tela presade kožu sa potkolenice – objašnjava Bojan Jovanović, lekar koji je operisao Emiliju i koji tvrdi da je ona otišla kući prezadovoljna.

Emilija je u Urgentnom zadržana sve do juče, kada su je novinari pronašli i tražili da razgovaraju sa njom. Osoblje klinike tvrdilo je da nemaju takvog pacijenta i da incidenta nije bilo. Međutim, da bi sprečili novinare da je posećuju, tvrde upućeni, Emilija je hitno otpuštena kući.

 

Piše:
Srbija Danas/Alo
18.04.2018. 09:24
Pogledajte više