RUSKA OMLADINA STALA NA CRTU BAHATIM VOZAČIMA: Nalepnice za bezobrazne, BATINE za one najgore (VIDEO)

03.08.2016. 08:27
Piše:
Srbija Danas
Rusija / Izvor: Foto: YoutubePrintscreen/Islam Ismailov
Ukoliko se nalazite u Moskvi usred gužve zarobljeni u automobilu ne bi vam se preporučilo da pokušate da zaobiđete zastoj. Pogledajte kako se mladi Rusi obračunavaju sa bahatim vozačima koji ne žele da poštuju pravila saobraćaja.

Projekat Stopham, pokrenut 2010. godine u Moskvi, iznenadio je svojom plodnošću ne samo u Moskvi već u čitavoj Rusiji.

DA SE KLADIMO: Nema sile da nađete macu za manje od 10 sekundi! (FOTO)

Naime, Moskva je postala premali grad za 12.330.126  stanovnika (prema podacima od 1. januara 2016. godine), a u skladu sa tim povećan je i broj gužvi u saobraćaju. Tako je porastao i intenzitet kršenja pravila saobraćaja: vozači pretiču preko trotoara, zelenih površina, tramvajskih šina. A kako nam je svima poznato, ne manje bitan problem predstavljaju vozači koji se nepropisno parkiraju na kolovozu i samim tim usporavaju i blokiraju saobraćaj.

Posledice takvog ponašanja osećaju obični građani, uglavnom penzioneri, kojima automobili predstavljaju prepreke u kretanju, pogotovo zimi.

Tu građanima Ruske Federacija na pomoć dolazi projekat StopHAM. Većinski ga sprovode mladići od 20 do 30 godina, ali i devojke. Obračunavaju se tako što prvo ljubazno zamole bahate vozače da preparkiraju kola, a zatim, ukoliko to ne urodi plodom,  zalepe na šoferšajbnu nalepnicu na kojoj piše "Briga me za sve. Parkiram se gde mi je volja".

Ukoliko ni ovaj način ne pomaže onda im se pridružuje saobraćajna policija koja tu stavlja tačku. A u međuvremenu, dok oni ne dođu neretko se pojavljuju konflikti između agresivnih vozača i aktivista.

 Ovo je samo jedan od mnogobrojnih snimaka na kojima se vide nesuglasice između vozača i aktivista:

Da li bi ovakav način borbe protiv bahatih vozača urodio plodom i kod nas?

Piše:
Srbija Danas
03.08.2016. 08:27
Pogledajte više