ŠOKANTNO OTKRIĆE! Nacisti koji su KLALI SRBE i dalje slobodno žive u Britaniji

04.08.2016. 06:29
Piše:
Blic/Srbija Danas
Nacisti / Izvor: Profimedia
Veterani zločinačke SS jedinice nacističke Nemačke pronađeni su u Velikoj Britaniji, i to 70 godina nakon završetka Drugog svetskog rata!

Najmanje 25 vojnika takozvane Galicijske jedinice SS odreda, koju su mahom činili etnički Ukrajinci iz galicijske regije u Ukrajini, već 70 godina mirnim životom žive u Velikoj Britaniji.

Istoričari navode da je ova jedinica činila zločine nad civilima i u bivšoj Jugoslaviji, mahom na teritoriji Slovenije i Hrvatske.

OVAKO JE POČELA OLUJA: "Ajmo, ubij, ubij! Je**m vam mamu četničku!" (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

"Raša tudej" navodi i da su pojedini pripadnici galicijskih esesovaca brutalno ubijali civile i na teritoriji tadašnje NDH, ali i Srbije.

Nacistički logor / Izvor: Profimedia

Nakon Drugog svetskog rata, Velika Britanija je dozvolila da oko 8.000 zloglasnih nacista dođe i ostane da živi u toj zemlji, spasivši ih tako od zaslužene kazne, piše ruski servis. Pomenutih 25 nacista su poslednji od tih 8.000 koji su i dalje živi.

VIRUS USTAŠLUKA HARA HRVATSKOM: Pojedinačni incidenti izgledaju kao organizovane rehabilitacije najvećih zločinaca

Dvojica od njih, Majron Tabora (90) i Ostap Kukavec (92) otvoreno su priznali da su hapsili komuniste i predavali ih Nemcima, a SSSR ih je još 1948. godine stavio na listu traženih ratnih zločinaca.

SS legitimacije pomenute dvojice i dalje se mogu pronaći u arhivama iz Drugog svetskog rata. Obojica su bili poručnici u galicijskoj jedinici, a bili su i meta Simona Vizentala, čuvenog lovca na naciste.

Jugoslovenska vojska / Izvor: Profimedia

NI TRAGA NI GLASA: Nepoznata sudbina 837 nestalih Srba u akciji "Oluja"!

Iako galicijski odred esesovaca nikada nije proglašen krivim za ratne zločine (što je nečuveno), optužbe na njihov račun su brojne, a izneli su ih Izrael, Simon Vizental, SSSR...

Galicijskom divizijom SS snaga komandovali su nemački, austrijski i ukrajinski oficiri, a činilo ju je 81.999 pripadnika.

Piše:
Blic/Srbija Danas
04.08.2016. 06:29
Pogledajte više