SPREMITE ŽIVCE! Ogromne gužve i na ulasku i na izlasku iz zemlje - evo koliko se čeka

13.08.2022. 20:46
Piše:
Srbija Danas/Pink.rs
Gužve / Izvor: Foto: Printscreen/AMSS
Gužve na graničnim prelazima širom zemlje nastavljaju se i ovog letnjeg vikenda, a ove subote zabeležen je veliki broj vozila na graničnom prelazu sa Mađarskom - Horgoš, kako na ulazu, tako i na izlazu iz zemlje, a gužve su i na prelazima sa Hrvatskom Batrovici, kao i Preševo sa Severnom Makedonijom.

Čekanja ima i na prelazima Jabuka i Špiljani sa Crnom Gorom u oba pravca, kao i na granici sa Bosnom i Hercegovinom na prelazu Sremska Rača. Zbog letnjih raspusta i godišnjih odmora veliki je broj putnika koji se vraćaju i idu na more, a dosta je i putnika koji u tranzitu prolaze kroz našu zemlju.

Kako se može videti na kamerama MUP-a, na graničnom prelazu Horgoš, sa Mađarskom, oko 17 sati, na ulazu u Srbiju, otvoreno je pet traka za putničke automobile, dok je na istom prelazu na izlazu iz zemlje u funkciji čak njih šest.

NEVREME PARALISALO KOMŠIJE: Mesta potopljena, Srbija neka se spremi za OLUJU (FOTO/VIDEO)

NEVREME PARALISALO KOMŠIJE: Mesta potopljena, Srbija neka se spremi za OLUJU (FOTO/VIDEO)

SUTRA POČINJE STROGI POST! Najkraće traje, ali ovo je jako važno da ispoštujete

SUTRA POČINJE STROGI POST! Najkraće traje, ali ovo je jako važno da ispoštujete

PAKLENE GUŽVE NA IZLAZU IZ SRBIJE: Pogledajte trenutno stanje na graničnim prelazima, čeka se ČETIRI SATA (FOTO)

PAKLENE GUŽVE NA IZLAZU IZ SRBIJE: Pogledajte trenutno stanje na graničnim prelazima, čeka se ČETIRI SATA (FOTO)

Ove subote na ulazu iz zemlje na graničnom prelazu Kelebija nema gužve, dok je na izlazu kolona vozila u dve trake. Gužva je i na Batrovcima, iz pravca Hrvatske, gde je na ulazu u zemlju otvoreno pet traka, kako bi putnička vozila prolazila brže, a na izlazu automobili čekaju u pet traka, dok je u šestoj kolona autobusa.

Kolona vozila je i na graničnom prelazu Šid sa Hrvatskom, gde je otvoreno dve trake za putnička vozila na izlazu i jedna na ulazu u zemlju. Na graničnom prelazu Preševo, između Srbije i Severne Makedonije, gužva je u oba pravca - na izlazu iz zemlje radi četiri trake za putničke automobile, a na ulazu isto toliko za automobile i još tri trake za autobuse.

Veći broj automobila je i na izlazu iz Srbije ka Crnoj Gori, na graničnom prelazu Jabuka, gde je kolona vozila raspoređena u dve trake, dok je na tom prelazu na ulazu u Srbiju kolona vozila koja se kreće u jednoj traci.

Na graničnom prelazu Šipljani između Srbije i Crne Gore iz pravca Crne Gore gužva je u dve kolone, dok je na izlazu iz Srbije na tom prelazu kolona vozila u jednoj traci. Kada je su pitanju granični prelazi između Srbije i BiH, na prelazima Kotroman, Mali Zvornik i Trbušnica nema gužve, dok na prelazu Sremska Rača na ulazu u Srbiju vozila čekaju u jednoj koloni, a na izlazu u dve.

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnom prelazu Horgoš na izlazu putnička vozila čekaju 240 minuta, dok se vozila na prelazu Horgoš 2 na izlazu zadržavaju 120 minuta. Na graničnom prelazu Kelebija na izlazu iz zemlje putnička i teretna vozila čekau u proseku 60 minuta, a isto toliko i izlazu iz Srbije na prelazima Gradina i Đerdap, dok se na ulazu u zemlju na prelazu Gradina čeka 30 minuta.

Kada su u pitanju teretna vozila na Kelebiji prilikom izlaza čeka se dva sata, a na Gradini oko sat vremena. U koloni na ulazu iz Severne Makedonije na GP Preševo automobili i autobusi čekaju oko tri sata, a na toj granici u suprotnom pravcu putnička vozila čekaju 180 minuta. Na GP Prohor Pčinjski na izlazu čeka se 90 minuta, na GP Gostun na ulaz oko 30 minuta, a na GP Jabuka na izlazu 45 minuta, a na ulazu 60 minuta, navedeno je u saopštenju.

I na ulazu i na izlazu iz zemlje na prelazu Špiljani čeka se oko 45 minuta, a zastoj od tri sata je na GP Batrovci na izlaz iz Srbije, dok je na Batrovima prilikom ulaska u zemlju zadržavanje od pola sata. Na graničnom prelazu Šid na izlaz iz zemlje se čeka 45 minuta, a na ulazak dve sata. Gužve su i na GP Sremska Rača, gde putnička vozila u oba smera čekau 40 minuta.

Piše:
Srbija Danas/Pink.rs
13.08.2022. 20:46
Pogledajte više