SRPKINJA IZ NEMAČKE OBJAVILA STATUS NA TVITERU - KORISNICI OSTALI ŠOKIRANI! Nećete verovati zbog čega su joj napisali kaznu

26.03.2022. 17:33
Piše:
Srbija Danas/Kurir
Pas / Izvor: Profimedia
Srpkinja sa naših prostora koja živi u Nemačkoj objavila je na Tviteru nešto što je podelilo korisnike ove društvene mreže.

Naime, ona je u Nemačkoj morala da plati porez na psa i kaznu što ga nije prijavila na vreme, a ova objava pokrenula je raspravu među ljudima.

- Danas sam platila porez na psa (Nemačka) 30 evra i kaznu od 80 evra što ga nisam prijavila 3 dana po dolasku ...dobiješ pločicu o plaćenom porezu koju zakačiš na ogrlicu, pas mora biti na povodcu ..e tako pa izvolte - napisala je ona na Tviteru.

I dok se tviteraši raspravljaju po ovom pitanju na internetu, zakon o porezu na pse u Nemačkoj je jasno definisan.

Gotovo u celoj Nemačkoj vlasnici pasa moraju da plaćaju godišnji porez na pse, koji iznosi od pet do 200 evra u zavisnosti gde žive i koja je kilaža psa u pitanju. Ukoliko živite u Berlinu, na primer, to je 120 evra za jednog psa godišnje, a 180 za svakog dodatnog psa.

Plaćeni porez se dokazuje metalnom pločicom, koja se dobija od grada za svaku godinu i nosi se na psećoj ogrlici. Vlasnici su u javnosti dužni da vode psa na povocu, a veći psi moraju da nose korpu. Nacionalna blagajna bogatija je za oko 380 miliona evra od poreza na pse u 2020. godini prema nedavno objavljenim podacima.

Piše:
Srbija Danas/Kurir
26.03.2022. 17:33
Pogledajte više