SVE JE POČELO PRE 70 GODINA: Nikola i Nada su se mimoišli, a LJUBAV ih je ponovo spojila. OVO JE NJIHOVA PRIČA

05.02.2019. 13:12
Piše:
Srbija Danas/RTS
Ljubav / Izvor: Foto: RTS Printscreen
Ako bi život bio roman, onda bi njihov bio knjiga u nekoliko tomova. Nikola i Nada Vitković su penzioneri koji su nedavno obeležili sedam decenija poznanstva. Evo zašto i dalje veruju u pravu ljubav.

Kažu da ljubav ne zna za godine, a to bi verovatno mogla da potvrdi i priča u domu za stare na Voždovcu.

Zajednička sobica staračkog doma njihovo je, kako kažu, novo gnezdo. I baš tu - penzioneri Nada i Nikola. Putevi su im se decenijama razilazili, a potom ponovo ukrstili. A sve je počelo pre 70 godina.

PREMINULA NAJSTARIJA SRPKINJA: Životna priča nasmejane bake Darinka je za film (VIDEO)

- Ona je imala komšiju, a u tom komšiluku ja sam imao druga. Ja sam imao motor, a on je bio mehaničar, pa sam ja često opravljao motore i tako. Ona se šetala i ja sam je video kroz ogradu. Ona malo pogleda na nas i tako je bila ta blizina, to me privlačilo - počinje priču penzioner Nikola Vitaković.

ljubav / Izvor: Foto: RTS Printscreen

Nikolina supruga Nada Vitković kaže da joj je neko rekao da će se udati za njega posle toliko godine ne bi verovala. „Ja bih rekla - hajde šta pričaš bezveze“, kaže Nada.

Nikola je prevalio devedesetu godinu, a Nada ima devet manje. I dalje se sećaju simpatija iz komšiluka i lako objašnjavaju zašto u mladosti nisu bili par.

- Ona je bila u dvorištu, imala je oca, majku, nisam ja mogao da idem tamo, i onda kroz ogradu se pogledamo, popričamo, i ja na motor i ja odem - objašnjava Nikola.

ljubav / Izvor: Foto: RTS Printscreen

Jedan rastanak značio je i to da se neće sresti više od 30 godina. U međuvremenu, zasnovali su svoje porodice, a potom sasvim neočekivano ponovo se sreli.

- Posle je ona došla u preduzeće, mi smo radili i to je stvorilo još veću blizinu. Mi smo tu bili svakodnevno, videli se, popričali, i tako, vreme je učinilo svoje - priseća se Nikola ponovnih susreta.

ljubav / Izvor: Foto: RTS Printscreen

Nada kaže da kad su se sreli posle toliko godina, bilo joj je drago kad su se videli.

- Međutim, nije ništa iskrslo, neka simpatija jača nego prema drugim kolegama, sve dok nisu iskrsli problemi u braku, u životu i mom i njegovom. A onda čovek uvek traži srodnu dušu sa kim bi popričao malo - navodi Nada.

Danas su sasvim sigurni da su srodne duše. Venčali su se na pragu penzije, i kažu da je vredelo toliko čekati da budu zajedno. Uživaju u garsonjeri staračkog doma i posle svega veruju u ljubav.

Nikola kaže da sve imaju i ljubav i slogu.

Ljubav / Izvor: Foto: RTS Printscreen

- I sto godina da živim kad bih mogao, ja bih voleo da živim sto godina, jer mi stvarno ništa ne smeta, ja volim život - kaže Nikola.

U ratu je bila hrabar borac, u miru je bila predana majka: Evo burne životne priče najstarije Srpkinje!

A vole i da izlaze i druže se, proslavljaju godišnjice i rođendane. I imaju zajedničku strast prema putovanjima. Šetajući po kraju, čekaju da prođe zima. S prvim prolećnim danima eto njih u Moskvi.

Piše:
Srbija Danas/RTS
05.02.2019. 13:12
Pogledajte više