Tuga u Beogradu: Štićenik doma ZA OMETENE se ugušio PLASTIČNOM KESOM?

02.07.2018. 06:13
Piše:
Srbija Danas/Kurir
Obavešteni roditelji

Dvadesettrtogodišnji Đ. G. pronađen je mrtav u subotu kasno popodne u Ustanovi za decu i mlade "Sremčica".

Kako se saznaje, nesrećni mladić, inače osoba sa posebnim potrebama, ugušio se oko 18 časova plastičnom kesom koju je progutao. Beživotno telo mladića otkrili su vaspitači ovog doma u kom su smeštena nezbrinuta deca i deca s posebnim potrebama.

- Đ. G. je zatečen mrtav u prostoriji u kojoj je boravio. On je najverovatnije slučajno progutao plastičnu kesu i njom se ugušio. Odmah su pozvani lekari, pokušana je reanimacija, ali nažalost, nesrećnom mladiću nije bilo spasa - rekao je dobro obavešteni izvor.

Roditelji 23-godišnjaka koji je već neko vreme smešten u ovoj ustanovi, odmah su obavešteni o ovoj tragediji.

Poginuo u povratku iz noćnog izlaska: Stefan (25) krenuo kući, a onda se s leđa pojavio mercedes? (FOTO)

- Osoblje doma ih je pozvalo i javilo tragičnu vest. Inače, Đ. G. je korisnik sa umerenom mentalnom retardacijom. Još uvek nije poznato kako je mladić došao do plastične kese koju je progutao, ali se veruje da će to biti utvrđeno. Iako bi s korisnicima u vreme kada oni ručaju trebalo da bude neko od vaspitača, to je bilo nemoguće izvesti, jer u domu na 50-oro dece dođe jedan zaposleni i oni ne mogu sve vreme biti sa svojom decom - dodao je izvor i objasnio da je policija obaveštena o događaju.

Sa ustanovom se, tvrdi Kurir, nije dalo stupiti u kontakt.

 

Piše:
Srbija Danas/Kurir
02.07.2018. 06:13
Pogledajte više