Ustaše su Aleksandra proterale iz Knina, a sada ga umalo nisu LINČOVALE zbog TETOVAŽE (FOTO)

30.07.2018. 10:19
Piše:
Srbija Danas/Informer
Aleksandar Gundelj / Izvor: Foto: Facebook/Giacomo Bellucci
U policiji su mu rekli da napusti

Aleksandar Gundelj (27), izbeglica iz Knina, umalo je linčovan u petak na plaži Bačvice kod Splita, zbog tetovaže koju ima na leđima a na kojoj su ispisane reči cara Lazara na ćirilici.

Ovog Srbina Hrvati su proterali iz Knina 1995. godine u zločinačkoj akciji "Oluja" kada je imao samo četiri godine. Presrelo ga je 10-ak ustaša u petak i zverski ga pretuklo palicama i pesnicama, psujući mu majku četničku. 

Kada se Aleksandar požalio policiji da je pretučen bez razloga, rečeno mu je da bi mu bilo najpametnije da što pre napusti Hrvatsku. 

Aleksandar Gundelj / Izvor: Foto: Facebook/Giacomo Bellucci

Aleksandar otkriva da je u trenutku napada bio na plaži Bačvice u društvu devojke, njene sestre i dečka i da ni sanjao nije da će tako nešto doživeti na letovanju.

- Zaista sam šokiran, hvala Bogu da smo svi izvukli živu glavu! Nisam kukavica, ali ono što mi se desilo bilo je strašno. Bili smo na plaži i ja sam otišao u vodu. Kada sam se vratio na peškir, video sam da je moje društvo opkolila grupa besnih momaka momaka sa palicama u rukama. Navodno ih je iziritirala moja tetovaža na kojoj je ćiriličnim slovima ispisan govor cara Lazara. Povikali su mi:,,Ovde ste došli da provocirate", i krenuli su prema meni. Počeo sam da bežim i utrčao u prvi kafić, gde sam zatražio pomoć. Međutim, tada sam doživeo još veći šok, kad su mi vlasnik i osoblje kafića naredili da napustim lokal da me oni ne bi dokrajčili. Osećao sam se besno uplašeno, bespomoćno. Izašao sam iz kafića, ali me je grupa momaka sa plaže sačekala i napala - priča Aleksandar.

Delije - Knin / Izvor:

On je opisao detalje nasilja koje je doživeo. 

- Krenuli su da me šutiraju, čupaju, udaraju palicama... Psovali su me i vikali:,,Je*em ti majku četničku". Samo sam gledao kako da se izvučem iz tog pakla - ispričao je Aleksandar. 

 

Piše:
Srbija Danas/Informer
30.07.2018. 10:19
Pogledajte više