VREDNE RUKE AUTOLIMARA IZ SELA SKORICE, NAPRAVILE HELIKOPTER: Ja sam kao Đoković sam protiv svih! (FOTO/VIDEO)

07.08.2016. 16:32
Piše:
Srbija Danas
Helikopter / Izvor: Youtube Printscreen
Ljubiša Miletić, kako je puno ime ovog autolimara iz sela Skorice, veoma je blizu da poleti sa svojim helikopterom napravljenim iz kućne radinosti.

Kao vojnik još davnih sedemtesetih godina obezbeđivao je vojne poligone, tada mu je na pamet pala ideja da konstruiše helikopter! 

Ovo je RUSKI PILOT koji je nastradao u padu helikoptera u Siriji (FOTO)

Tek 1985. godine Ljubiša Miletić je dobio nacrte helikoptera od svog prijatelja koji je bio i inžinjer i pilot. Tek tada, njegov davni san je izgledao izvodljiv iako je morao mnogo improvizovati. Na primer, konstrukciju letelice napravio je od specijalnih čeličnih cevi tankih zidova, glavu rotora nabavio je na otpadu od starog ruskog helikoptera, motor je uzeo od jednog starog sitroena, a sedište od fiće, dok je sve ostale delove sam napravio ručno ili uz pomoć mašina.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Sve to ga je na kraju koštalo 20.000 evra! 

Trenutno, Ljuba je nikada bliži svome cilju, za sada broj obrtaja njegove elise u minuti iznosi 250, za podizanje helikoptera u vazduh potrebno mu je namanje 400 obrtaja. 

MISTERIOZNA FOTOGRAFIJA NA MESTU PADA RUSKOG HELIKOPTERA: Ko je ova žena? (FOTO/VIDEO)

Ljuba za sebe kaže da je isti kao Đoković! Nema ničiju podršku, niko mu ne veruje da će uspeti da poleti, ali je on siguran da će to i uraditi, a i ne bi bilo fer da toliki trud ostane uzaludan. Mi mu želimo svu sreću!

Piše:
Srbija Danas
07.08.2016. 16:32
Pogledajte više