DIVLJI ZAPAD U SRCU EVROPE: Ukrajina postala leglo ILEGALNOG NAORUŽANJA

15.08.2016. 10:28
Piše:
Srbija Danas
Rat u Donbasu / Izvor: Profimedia
U Kijevu se oformila velika pijaca ilegalnog naoružanja, a u taj biznis, koji ukrajinske vlasti ne uspevaju da spreče, umešana je mafija iz zemalja EU.

Ukrajina je postala jedna od najvećih svetskih pijaca ilegalnog oružja, koje se sada već uhodanim putevima kasnije preprodaje u zapadnoj Evropi i na Bliskom Istoku, objavila je ugledna britanska televizija "Skaj Njuz". Iako je to sada postao najkrupniji nelegalni posao u toj zemlji, ukrajinske vlasti ne uspevaju da ga spreče.

- Donosimo iz Ukrajine oružje i municiju, koliko vam god treba - rekao je jedan od pripadnika mafije novinaru "Skaj Njuza", koji je uspeo da se poveže sa rumunskim trgovcima oružjem. 

ZBOGOM MINAMA: Pogledajte kako RUSKA MAŠINERIJA uništava EKSPLOZIVNE NAPRAVE! (VIDEO) (FOTO)

Ukrajinska uniforma / Izvor: Profimedia

Kako se navodi u reportaži emitovanoj u udarnom terminu britanske televizije, prodaju se sve vrste oružja i svakome ko može da plati. Uz sve to, nikoga ne zanima odakle kupcu novac.

NA IVICI RATA: Rusi rasporedili S400 na KRIMU! (FOTO GALERIJA)

- Možete biti pljačkaš banke, masovni ubica ili terorista. Čak ne morate da idete na rumunsko - ukrajinsku granicu. Uhodanim kanalima sve to za nevelik novac stiže na ruke naručiocima u zapadnoj Evropi i na Bliskom Istoku - rekao je novinar "Skaj Njuza".

Po svemu sudeći, ilegalna trgovina oružjem ima veću propusnost ka EU nego migranti, ocenio je novinar. Zapadni mediji još tvrde da su u tu strašnu trgovinu uključene sve države koje okružuju Ukrajinu, a članice su EU. Pored Rumunije kao najvažnije baze, tajni arsenali oružja idu u Poljsku, Slovačku i Mađarsku i dalje ka zapadnim članicama EU, završavajući u rukama terorista.

Piše:
Srbija Danas
15.08.2016. 10:28
Pogledajte više