SVEŠTENIK IM JE SILOVAO ĆERKU (8): Kazna za to je bila da kupi ocu DVE GAJBE PIVA

10.10.2016. 06:22
Piše:
Srbija Danas
Devojčica plače / Izvor: Profimedia/ilustracija
Sveštenikova žena rekla da je devojčica zavela njenog supruga.

Bivšem svešteniku, optuženom za silovanje osmogodišnje devojčice u Meksiku, Heromeju Sirilo Kruzu (55), izrečena je presuda po kojoj ocu deteta treba da kupi dve gajbe piva.

Do toga je došlo nakon što je porodica devojčice skrenula pažnju lokalnih vlasti u Santjago Kecalapi, mestu toliko udaljenom od ostalih da nema pristup putu, ali ni domet za mobilne telefone.

Kada su čuli presudu, pobesneli članovi porodice otišli su do kuće bivšeg sveštenika gde su se suočili sa njegovom suprugom koja je tvrdila da je devojčica "zavela" njenog muža.

Devojčica / Izvor: Profimedia/ilustracija

Devet dana nakon napada, majka deteta ozbiljno se zabrinula za njeno zdravlje koje je bilo sve gore, pa ju je odvela u najbližu kliniku, udaljenu tri sata od mesta.

Tamo je potvrđeno da je devojčica silovana i hitno je prebačena u bolnicu na dalje lečenje, a tu su članovi porodice i zatražili pomoć lokalnih vlasti koje su potom uhapsile bivšeg sveštenika u petak.

Inače, konflikti, rasprave, svađe i incidenti u Santjago Kecalapi obično se sređuju na osnovu tradicije i običaja i retko se u njih upliću organi reda ii policija zbog udaljenosti mesta

Piše:
Srbija Danas
10.10.2016. 06:22
Pogledajte više