Advokati Zorana Marjanovića tvrde: Postoji trag krvi sa druge strane kanala (VIDEO)

23.03.2018. 16:11
Piše:
Srbija Danas/Pink.rs
Zoran Marjanović / Izvor: Srbija Danas
Zastupnici optuženog su uputili oštre reči tužilaštvu

O tome da li svedočenje male Jane može da oslobodi njenog oca od optužnice za ubistvo njene majke Jelene Marjanović govorili su jutros advokati Zorana Marjanovića, Veljko Delibašić i Nikola Dumnić.

- Tužilaštvo je u toku istrage odbilo da ispita Janu, pod izgovorom da ne želi da je viktimizuje. Ali to nije tačno, jer je isto to tužilaštvo u istražnom postupku najmanje pet puta ispitivalo Janu bez prisustva psihologa i neophodnih mera da bi se zaštitilo maloletno dete – rekao je Veljko Delibašić, advokat.

Kako kaže, kada je "tužilaštvo shvatilo da Jana otklanja svaki i najmanju sumnju sa Zorana kao izvršioca onda su u fazi istrage naprasno postali pažljivi prema tom detetu i odbili da je ispitaju".

- Naravno da je sud naložio da se ispita jedini svedok koji je bio sve vreme tu i naravno da će potvrditi Zoranov odgovor, odnosno, da se sve vreme nalazila sa tatom u društvu i da njen tata to nije mogao da uradi – rekao je Delibašić.

Kako kaže, pitaju se zašto je tužilaštvo pet puta ispitivalo tog svedoka ukoliko je ona nebitna i isto tako zašto ga je tužilaštvo naprasno sklonilo "kada je videlo da ne dobija ništa loše za Zorana".

- U skladu sa svim pravilima krivičnog postupka zakonodavac je propisao tu mogućnost i regulisao kako i na koji način se ispituje taj svedok – rekao je Delibašić.

NIKAD KRAJA: Sud vratio optužnicu protiv Marjanovića na dopunu istrage

Po njegovim rečima, tužilaštvo dve godine "sakriva sve dokaze koji potvrđuju nevinost Zorana Majanovića, fabrikuje i pokazuje lažne dokaze koristeći se nezakonitim metodama".

- Dete se ispituje u prisustvu psihologa, a može se propisati i da mu se pitanja postavljaju posredno preko stručnog lica, a da samom saslušanju ne prisustvuju branilac i tužilac – rekao je Nikola Dumnić, advokat.

Zoran / Izvor: Foto: Printscreen/Pink

Kako kaže, naredba se odnosi na to ko je korisnik broja sa kojim je u poslednjim trenucima života razgovarala Jelena Marjanović, i da se to lice ispita u svojstvu svedoka.

- Mi smo tražili da oni parametri koji su sakriveni od strane tužilaštva budu pokazani u veštačenju. I mi dokazujemo da Zoran nikako nije mogao da izvrši delo koje mu se stavlja na teret – rekao je Delibašić.

Istraga otkrila STRAVIČNE DETALJE: Pevačica Jelena Marjanović se očajnički BRANILA OD UBICE

Po njegovom mišljenju, postoji trag krvi oštećene sa druge strane kanala, što znači da je osoba prešla na drugu stranu kanala i da je na njoj bilo krvi.

To direktno pokazuje da Zoran, pošto nije imao ni kap krvi na sebi, ne može da bude kriv - rekao je Dumnić.

 

Piše:
Srbija Danas/Pink.rs
23.03.2018. 16:11
Pogledajte više