ALEKSANDROVAC ZAVIJEN U CRNO: Pred očima majke poginulo dete (4)

26.08.2017. 11:17
Piše:
Srbija /Novosti
Samo se sećam da je potrčao ka nama, držao je vodu, onda je puklo...

Majka je u Aleksandrovcu gledala kako njen četvorogodišnji sin umire.

BOLJE BI MU BILO DA SE PREDA: Prijatelji ubijenog niškog policajca OVO spremaju za njegovog krvnika!

- Sa Tomom sam bila s jedne strane ulice i stali smo da kupimo vodu, jer je bio žedan. Preko puta su nas čekali njegova mama - moja sestra Danijela i naši roditelji. Dok sam plaćala tu su bila parkirana kola, ali taj čovek je hteo da zaobiđe sve nenormalnom brzinom. Toma je potrčao i kola su ga samo pokosila - priseća se tragičnog događaja Jovana Pršić, mlada tetka Tomislava Pešića (4) iz Selišta kod Trstenika, koji je preminuo u Kliničkom centru Niš 18. avgusta oko 21.30.

BRATE MOJ, GDE SI SAD?! Na sahrani malog Pavla čuli se samo JECAJI, sestra ne može da izdrži bol (FOTO)

On je podlegao teškim telesnim povredama u saobraćajnoj nezgodi koja se odigrala nedaleko od autobuske stanice u Kruševačkoj ulici u Aleksandrovcu istog dana, oko 16.30.

Hitna pomoć / Izvor: Profimedia/ilustracija

U dve sekunde, kaže Jovana, sve je bilo gotovo. Svi su vrisnuli. Dečak je verovao, smatra tetka mališana, da su prva parkirana kola u stvari zastala da njega propuste. Pogibiju rođenog deteta videla je majka.

- Samo se sećam da je potrčao ka nama, držao je vodu, onda je puklo... kao da ga je voz pokosio. Posle, verujte, nisam videla više ništa i nisam ni znala šta se dešava - svedoči za "Novosti" neutešna majka Danijela.

Danijelin otac, Tomislav Pršić, poleteo je ka unuku. Odmah su ga prevezli do aleksandrovačke Hitne pomoći. Tamo je van sebe od brige uleteo i dečakov otac, Boban Pešić.

- Video sam svoje dete krvavo na stolu, bila je krvava i ruka mog tasta. Veoma brzo su ga prevezli sanitetom do kruševačke bolnice. Rekli su mi tamo da su male šanse da preživi, ali su ga tek posle dva, dva i po sata transportovali za KC Niš. Hvala lekarima u Nišu, sve su dali od sebe, sve su probali, video sam. Ali, kako mi je jedan lekar rekao, moj sin je došao kod njih "95 odsto mrtav" - priča Boban. 

Pešići kažu da ne mogu da vrate svoje dete, ali žele da zaustave dalje pogibije.

- U mestu gde živimo u inostranstvu, nikada ne bi smelo da se parkira pored trafike, a vozi velikom brzinom pored škole - priča neutešni otac.

- Država mora da deci i pešacima obezbedi siguran život, veće kazne za prekoračenja brzine, rigoroznije kontrole, da se poštuju pravila i mesta parkiranja, da se postave ležeći policajci, radari...

Ispovest Slađane iz Niša: PROSULA mi je KISELINU u lice i rekla OVU STRAŠNU REČENICU!

U međuvremenu Osnovno javno tužilaštvo u Brusu istražuje pogibiju malog Tomislava.

- U saobraćajnoj nezgodi je učestvovalo putničko motorno vozilo marke BMV 320, kojim je upravljao L. Lj. (55) iz Stanjeva. Njemu se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a nakon saslušanja određen mu je pritvor - kaže za "Novosti" Milan Mihajlović, zamenik javnog tužioca u Brusu. 

Mali Tomislav sahranjen je 21. avgusta u 12 sati na groblju u Selištu. Pet godina trebalo je da napuni 20. oktobra. Bio je natprosečno inteligentan i radoznao dečak. Govorio je tečno nemački i srpski jezik, odlično je plivao, znao je sve pravoslavne običaje na praznične dane i porodične slave. Iako je rođen u Italiji, obožavao je Srbiju. Tako mali, kažu njegovi roditelji, sanjao je da bude lekar i da pomaže ljudima da ozdrave.

Piše:
Srbija /Novosti
26.08.2017. 11:17
Pogledajte više