BITI IL' NE BITI! Objavljivanje presude Miroslavu Miškoviću u petak

04.03.2019. 13:47
Piše:
Tanjug
Miroslav Mišković / Izvor: Profimedia
Objava nove prvostepene presude vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, Milu Ðuraškoviću i ostalim optuženima u Specijalnom sudu u Beogradu, odložena je za petak, 8. mart.

Izricanje presude prvobitno je bilo zakazano za sutra, ali je odloženo zbog zdravstvenih problema predsednice sudskog veća, saopšteno je iz suda.

U saopštenju se precizira da je predsednica sudskog veća danas pisanim putem obavestila upravu suda o sprečenosti za rad.

Najavljena presuda, će biti druga prvostepena presuda u ovom slučaju pošto je prvu 2017. godine delimično ukinuo Apelacioni sud i naložio novo suđenje.

I na novu presudu tužilaštvo za organizovani kriminal i odbrana imaće pravo žalbe.

VATRENA STIHIJA u Novom Sadu: Iz OSVETE zapalio ženine stvari, stan u POTPUNOSTI IZGOREO (FOTO)

VATRENA STIHIJA u Novom Sadu: Iz OSVETE zapalio ženine stvari, stan u POTPUNOSTI IZGOREO (FOTO)

 Marko Mišković je optužen za utaju poreza po odbitku od kapitalnog dobitka iz poslovanja putarskih preduzeća, od oko 320,3 miliona dinara, a njegov otac da mu je u tome pomogao.

Za oštećenje putarskih preduzeća obojica su pravosnažno oslobođeni optužbi.

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je u završnoj reči sudu, da Miroslava Miškovića, osudi na kaznu od pet godina zatvora i osam miliona dinara, zbog pomaganja sinu da utaji porez, dok je za Marka Miškovića tužilaštvo, zbog utaje poreza, predložilo kaznu od četiri godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara.

Za optužene Živojina Petrovića i Jadranku Bardić predložene su kazne od po dve ogodine zatvora, zbog pomaganja Marku Miškoviću u utaji poreza.

Marko Mišković / Izvor: Srbija Danas

U ovom procesu ponovo se sudilo se i vlasniku ,,Nibens grupe" Milu Ðuraškoviću, takođe zbog utaje poreza iz posla sa putarskim preduzećima, kao i zbog optužbi da je sa saradnicima oštetio kruševački FAM (fabrika maziva).

Za Ðuraškovića je tužilaštvo preložilo jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora.

 

Piše:
Tanjug
04.03.2019. 13:47
Pogledajte više