BOLNE ISPOVESTI DRUGARA UBIJENOG I OSUMNJIČENOG IZ SREMSKE MITROVICE: Bili su nerazdvojni od detinjstva

12.01.2019. 22:57
Piše:
Srbija Danas/ Srpski Telegraf
Veljko Vasiljevic / Izvor: Foto: Facebook Printscreen/ Veljko Vasiljevic
D. M. (19) iz Laćarka kod Sremske Mitrovice osumnjičen je da je ubio nožem u srce svog najboljeg druga i komšiju Veljka Vasiljevića (18) noćas oko tri sata na dečijem igralištu u naselju "Bela ruža" u Laćarku.

O motivima brutalnog ubistva meštani i komšije nerazdvojnih drugova samo nagađaju.

Detalji ubistva u Sremskoj Mitrovici: Momci se vraćali iz provoda, a onda je NOŽ PROBO tinejdžera KROZ SRCE!

Na ulazu u Ulicu Slobodana Penezića Krcuna u laćaračkom naselju "Bela ruža" danas je sve vrvelo od policije i novinarskih ekipa.

U snegu, iza žičane ograde tragovi krvi pokojnog Veljka.

Pored mesta zločina stoji fudbalska lopta, jer je ubijeni Veljko igrao fudbal za FK "Radnički" iz Sremske Mitrovice i gore sveće, koje su ceo dan palili njegovi drugovi.

- Strašno je to šta se desilo, niko od nas ne može da dođe sebi! Bili su od detinjstva nerazdvojni drugovi, stalno zajedno, u školu, iz škole, pa posle u grad, svuda smo ih viđali da idu zajedno. I njihovi roditelji su dobri prijatelji, ovde žive i druže se već 20 godina. Prijatni ljudi, dobre komšije, otac D.M. je preduzetnik, a Veljkov otac vozi kamione u inostranstvu, čeka se njegov dolazak… Tragedija velika za obe porodice, ništa više ne mogu da kažem, priča jedan komšija.

Njihovi drugovi koji su danas u grupama odlazili u kuću ubijenog na kraju ulice da izjave saučešće njegov majci i  mlađem bratu pognutih glava izbegavaju novinare.

- Svašta se sad priča, te posvađali su se oko devojke, te oko nekih dugova. Izlazili smo zajedno, sinoć nisam bio sa njima, ali sam čuo da su bili na uobičajenim mestima, u nekoliko mitrovačkih kafića i kada su se vratili D.M. je otišao kući po nož i mobilnim, kako sam čuo, pozvao Veljka da izađe. Šta se tačno izdešavalo, ne znam - rekao je jedan od njihovih drugara.

Po pozivu meštana na lice mesta odmah je stiglo vozilo Službe hitne pomoći mitrovačkog Doma zdravlja  i policija, koja je uhapsila D.M, kome je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti sproveden kod istražnog sudije uz krivičnu prijavu za teško ubistvo.

 

Piše:
Srbija Danas/ Srpski Telegraf
12.01.2019. 22:57
Pogledajte više