CRNA SERIJA GROBARA: Trojica vođa ubijeni za godinu dana

17.10.2016. 22:19
Piše:
Srbija Danas/Kurir
Ugao Bačvanske i Gospodara Vučića / Izvor: Srbija Danas
Aleksandar Stanković, poznat pod nadimkom Sale Mutavi, treći je vođa navijača Partizana koji je ubijen u poslednjih godina, a čija je egzekucija povezana sa kriminalom.

Crna serija ubistava vođa navijača Partizana počela je 30. septembra prošle godine, kada je u Rakovici sa više hitaca u grudi i glavu izrešetan Aleksandar Joksić (34). Hitna pomoć je na licu mesta konstatovala smrt, a policija je navela da je ubijeni navijač imao debeli dosije.

Okružni sud u Pančevu osudio je Joksića na pet godina i deset meseci zatvora zbog oružane pljačke Kontinental banke izvedene 2005. godine. Joksić je potom i 2012. godine u Beogradu bio osuđen na 14 meseci zatvora zbog toga što je sa još četvoricom pripadnika navijačke grupe Zabranjeni izazvao tuču u restoranu Sportskog društva Partizan. U toj tuči su teško povređeni pripadnici obezbeđenja SD Partizan za koje su Joksić i huligani greškom pomislili da su pripadnici druge navijačke grupe crno-belih sa kojom su bili u sukobu.

Aleksandar Joksić, ubijeni navijač Partizana / Izvor: YoutubePrintscreen/RUDAR 7

Potom je u avgustu ove godine ispred svoje kuće u Železniku iz automatskog oružja izrešetan Alen Kostić Kubi (31). Protiv Kostića se u trenutku smrti vodio sudski postupak po optužbi za pokušaj ubistva J. D. (44), koga je pre četiri godine navodno pretukao metalnom štanglom. Pored toga, Kostić je imao još 14 prijava za teška krivična dela, ali nijedno takođe nije dobilo sudski epilog pre njegove smrti.

Mesto zločina / Izvor: Srbija Danas

Aleksandar Stanković, odnosno Sale Mutavi, ubijen je u pucnjavi koja se pre četiri dana dogodila na uglu Bačvanske i Ulice Gospodara Vučića u Beogradu. Javnost je za Stankovića saznala kada je identifikovan kao učesnik u prebijanju funkcionera FK Partizan Miloša Vazure.

Aleksandar Stanković / Izvor: YoutubePrintscreen/ 011DIREKTNO
Piše:
Srbija Danas/Kurir
17.10.2016. 22:19
Pogledajte više