Brat mi je ubijen po nalogu Luke Bojovića! Svedočenje na sudu nakon kog je nastao MUK

28.03.2018. 07:12
Piše:
Srbija Danas/Blic
Luka Bojović / Izvor: Profimedia
Istraga je odmah krenula u nekoliko smerova

Saša Cvetanović, glavnooptuženi za ubistvo brata Luke Bojovića, vođe Zemunskog klana, istražiteljima koji su ga saslušali u pritvoru rekao je da iza likvidacije njegovog brata Jugoslava stoji osveta vođe “zemunaca”.

Jugoslav Cvetanović, mlađi brat Saše zvanog Pitbul i Gladijator, 27. seprtembra prošle godine u neosvetljenom haustoru zgrade “Lepa Brena” u centru Vranja, likvidiran je u klasičnoj sačekuši. Egzekutori, profesionalci, ispalili su 30-ak metaka u njega, i to iz oružja sa prigušivačem i pobegli.

Hoće da služi kaznu kod kuće: Luka Bojović tražiće da robija u Srbiji, i na to ima pravo zbog jedne stvari

Nova hronika / Izvor: Srbija Danas

Istraga je odmah krenula u nekoliko smerova, od kojih je najintenzivniji onaj ka kriminalnoj grupi Luke Bojovića, koji je trenutno u zatvoru u Španiji, gde robija zbog organizovanog kriminala. Ipak, nije izuzeta i mogućnost da je životom platio zbog svojih kriminalnih aktivnosti. Ipak, ta teza je mnogo slabija.

Da Jugoslavu preti opasnost stalno je na suđenjima upozoravao njegov brat, koji je u pritvoru, kada je čuo za ubistvo, iz očaja vikao da iza te smrti stoji Luka Bojović.

Luka Bojović se vraća kao SLOBODAN ČOVEK: Proključaće KRV na beogradskom asfaltu

Luka Bojović / Izvor: Profimedia

- Ubili su ga iz osvete. Ovo je osveta. Ja sam ga čuvao, ja sam ga odnegovao i njega i sestru i ovo da se desi. Znam da iza svega stoji Luka Bojović -  rekao je Cvetanović koji je i u završnoj reči naglasio da se ne plaši 40 godina zatvora jer zna, kako je rekao da će biti likvidiran u zatvoru. Stariji Cvetanović je još od ranije na suđenju izrazio zabrinutost za bratovu bezbednost.

U martu prošle godine, šest meseci pre likvidacije zahtevao je od suda da sasluša Jugoslava “dok je još živ”. I sam Jugoslav je u izjavama lokalnim medijima govorio da se plaši osvete. Tvrdio je da je njegov brat nevin, a da je zbog toga što je osumnjičen kao ubica Bojovića ugrožena cela porodica.

 

Piše:
Srbija Danas/Blic
28.03.2018. 07:12
Pogledajte više