Da li je ovo razlog što Marjanovići ćute?

07.01.2018. 23:27
Piše:
Blic
Jelena Marjanović / Izvor: Srbija Danas
Zorana Marjanovića, koji je osumnjičen za ubistvo supruge Jelene, niko od prijatelja niti njegovih bližnjih neće da brani pred tužilaštvom niti sudom?

Porodica Zorana Marjanovića i njegovi prijatelji ne žele da izlaze pred tužilaštvo i daju iskaze koji bi na kraju poremetili Zoranovu odbranu, saznaje Blic.

Prema rečima njihovog izvora, jedini svedok kojeg je predložila odbrana Zorana Marjanovića jeste njegova snaja, inače dugogodišnja devojka njegovo brata Miloša, a čije će ispitivanje biti zakazano ove nedelje.

Niko od ostalih članova porodice Marjanović ne želi da priča pred tužilaštvom o danu kada je Jelena nestala i ubijena, a kamoli o odnosima u kući sa Jelenom. Takođe, ni njihovi prijatelji ne žele da iznose detalje vezane za njihove odnose- priča izvor Blica blizak istrazi u slučaju ubijene pevačice Jelene Krsmanović.

Snajka će da ODBRANI Zorana? Udala se sedam dana pre njegovog hapšenja, zna sve o odnosu sa UBIJENOM Jelenom

Zoran Marjanović na pomenu supruzi Jeleni / Izvor: Srbija Danas
Kontradiktorne izjave Marjanovića

Kako objašnjava, na odluku Marjanovića da ne stanu u odbranu njihovog sina i brata Zorana, uticale su mnoge kontradiktorne izjave Vladimira Marjanovića, ali i osumnjičenog Zorana, kao i strah da bi mogli da se odaju ako kažu samo jednu pogrešnu rečenicu.

Međutim, jedino ko je pristao da izađe pred tužilaštvo i iznese detalje vezane za 2. april 2016., kada je ubijena Jelena, jeste Milica Marjanović, devojka koja se za Zoranovog brata Miloša udala nedelju dana pošto je Zoran završio u pritvoru zbog sumnje da je s devet udaraca oštrim predmetom ubije Jelenu. Ipak, njeno ispitivanje neće mnogo uticati na odluku tužilaštva i suda da Zoran izađe iz zatvora.

Ispitivanje svedoka ima najmanju dokaznu snagu u odnosu na veštačenja, analize... Samim tim, ni njeno ispitivanje neće bukvalno promeniti ništa kada je u pitanju ostanak Marjanovića u zatvoru- objašnjava sagovornik.

Jelena Krsmanović / Izvor: MN Press

Kako kaže, njeno svedočenje mora biti u skladu sa dokazima koje tužilaštvo ima.

-Zbog njene prevelike bliskosti sa Marjanovićima, dovodi se u pitanje da li će i koliko njena izjava koju da pred tužiocem biti verodostojna. Ako se ispostavi da je slagala na saslušanju, protiv nje će onda biti pokrenut krivični postupak- naglašava ovaj izvor.

Milica i njena majka jedine videle Jelenino beživotno telo

Od Milice Marjanović očekuje se da ispriča pred Višim tužilaštvom detalje vezane za Jelenino ubistvo i nestanak, ali i o odnosima ubijene pevačice sa ostalim članovima porodice.

Posle ubistva Jelene Krsmanović, Milica i njena majka bile su jedine koje su videle pevačicino beživotno telo. Milica MArjanović bila je i na spisku od devet svedoka koji su se nalazili u krivičnoj prijavi podignutoj protiv Zorana Marjanovića 15. septembra prošle godine, koij bi trebalo da budu saslušani u Višem javnom tužilaštvu u slučaju koji se vodi protiv njega.

Piše:
Blic
07.01.2018. 23:27
Pogledajte više