Progovorile komšije Darka Kostića: Navodno viđali mladiće koji idu kod modnog kreatora?

25.06.2018. 06:25
Piše:
Srbija Danas/Blic
Darko Kostić / Izvor: Srbija Danas
Modnom kreatoru određen pritvor od 30 dana

Poznati modni kreator, čije je hapšenje izazvalo veliku polemiku u javnosti priveden je juče oko 11 sati u Zgradi Trećeg osnovnog tužilaštva na Novom Beogradu.

Kostića su iz “marice” izvela dvojica policajaca, a on je, pored novinara i foto-reportera, prošao nemo, skrivajući lice ispod kapuljače duksa. Sastanak u kancelariji postupajućeg tužioca je, međutim, trajao neuobičajeno kratko.

Razlog za to je činjenica da je Kostić, prema savetu svog branioca, odbio da odgovara na pitanja u istrazi o tri krivična dela koja mu se stavljaju na teret: polno uznemiravanje, nedozvoljene polne radnje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Nakon toga, tužilaštvo je predložilo da Kostiću bude određen pritvor do 30 dana, što je sud i usvojio.

Darko Kostić / Izvor: Srbija Danas

Prema, nezvaničnim saznanjima, policija i tužilaštvo su još pre hapšenja Kostića detaljno istraživali da li su dva slučaja napastvovanja usamljena ili je napastvovanja bilo još.

- Prema prvim informacijama, postoje indicije da to nije jedini slučaj i to se proverava – rekao je sagovornik upoznat sa slučajem.

I dok tužilaštvo nastavlja da proverava kredibilnost prijava dvojice oštećenih, Kostićeve komšije pričaju da je Kostić živeo razuzdano, što samo pojačava sumnje i optužbe na njegov račun.

- Viđamo svaki dan mladiće koji idu kod Kostića. Svi su mali, mršavi, ko zna da li su punoletni. Dolaze kod njega i ostaju do kasno uveče – kaže jedan od komšija koji je želeo da ostane anoniman.

Kako je pričao jedan od komšija, prošle zime jedan mladić navodno je pretio da će da skoči kroz prozor iz stana poznatog kreatora.

- Tada je neki mladić napravio scenu, histerisao je, otvorio prozor i nagnuo se preteći da će da skoči. Hvala Bogu, to je sprečeno, a Kostić je ni nakon toga nije primirio – kažu komšije.

U sklopu istrage Treće osnovno tužilaštvo, koje je i naložilo hapšenje Kostića, prikupilo je i druga obaveštenja i dokaze.

Piše:
Srbija Danas/Blic
25.06.2018. 06:25
Pogledajte više