Demanti: Zahtev za objavljivanje odgovora na informaciju

21.03.2018. 15:02
Piše:
Srbija Danas
Srbija Danas logo / Izvor: Srbija Danas
Odgovor na informaciju

Na portalu Srbija danas 14. marta 2018. objavljen je tekst pod naslovom "Detalji užasa kod Obrenovca: Katarina bila vaspitačica i sportista, niko nije NASLUĆIVAO TRAGEDIJU“. Ovaj tekst sadrži niz neistinitih informacija, koje su povredile pravo naše porodice na pijetet i neizmerno povećale naš bol.

U pomenutom tekstu navodi se netačna informacija da Katarina nije primljena da radi u obdaništu zbog psiho testa. Neistinite su informacije da naš otac nije bio u stabilnom psihičkom stanju, kao i da se Katarina obesila zbog ljubavnih problema. 

Senzacionalističkim naslovom i objavljivanjem punog imena i prezimena i fotografije, koja je bez naše saglasnosti preuzeta sa njenog Fejsbuk profila, izlazi se iz okvira slobode izražavanja i grubo krši pravo na pijetet zarad senzacionalizma. 

Imamo razumevanje da postoji opravdan interes javnosti da zna za tragediju, međutim u ovom slučaju, novinari su prekršili svoju dužnost da informacije prenesu na način koji dodatno ne povređuje i ne povećava duševne patnje lica koja su bila bliska mojoj sestri. 

Uzimajući u obzir prethodno navedeno, molim vas da ovaj odgovor objavite u skladu sa Zakonom, i da se u eventualnim budućim tekstovima o mojoj sestri, strogo pridržavate zakonskih obaveza koje se tiču poštovanja i zaštite pijeteta.

 

Piše:
Srbija Danas
21.03.2018. 15:02
Pogledajte više