Demolirali školu i vređali: Uhapšena četvorica Albanca koja su napala SRPSKU DECU

06.06.2018. 10:08
Piše:
Srbija Danas/Novosti
Kosovo / Izvor: Profimedia
Incident na godišnjicu ubistva mladog Dimitrija Popovića

Zbog napada na srpsku decu u Suvom Dolu i demoliranja dela škole metalnim šipkama policija je u utorak uveče uhapsila četvoricu albanskih mladića starosti do 20 godina, saznaje se nezvanično.

Opština Gračanica saopštila je u utorak uveče da je zabeležen incident u Suvom dolu kod Lipljana kada je nekoliko osoba upalo je u dvorište osnovne škole na srpskom jeziku i razbilo ulazna vrata školske zgrade. Po rečima predstavnika opštine, nekoliko mladića starosti od 20 godina koji su govorili na albanskom i engleskom jeziku, prilazeći ulaznim vratima škole srpskim učenicima u školskom dvorištu upućivali su pogrdne reči.

gračanica, kosovo / Izvor: Profimedia

Nedugo zatim vandali su pobegli kolima, a slučaj je prijavljen policiji koja je potom izvršila uviđaj i ispitala decu u prisustvu roditelja.

- U danu koji je jedan od najtužnijih za opštinu Gračanica i ceo srpski narod, jer se obeležava godišnjica ubistva mladog Dimitrija Popovića, sve nas je duboko uznemirila vest o novom napadu na srpsku omladinu. Najoštrije osuđujemo ovakvo divljačko sinhronizovano ponašanje koje unosi strah među srpsko stanovništvo i koje nas vraća decenije unazad - istakao je Srđan Popović, predsednik opštine Gračanica osudivši još jedna u nizu napada na srpsku omladinu na Kosmetu.

Inače incident u Suvom Dolu je još jedan u nizu etnički motivisanih poslednjih dana na Kosovu i Metohiji. Albanci su napali srpsku decu u Starom Grackom kod Lipljana, potom povratnike u Petriču kod Kline, Suvom Dolu kod Kosovske Mitrovice, selu Novake kod Prizrena, a nastavljene su pljačke stoke i imovine u kosovskom pomoravlju, dok su u Vitini kamenovane dve srpske kuće.

Piše:
Srbija Danas/Novosti
06.06.2018. 10:08
Pogledajte više