Detalji iz istrage ubistva pevačice: Čiji su telefoni locirani na nasipu u vreme ubistva?!

27.03.2018. 07:59
Piše:
Srbija Danas/ Blic
Nasip / Izvor: SD/ilustracija
Jelena je ubijena pre skoro dve godine

Sud je, naime, naložio da optužnica protiv Zorana Marjanovića bude kompletirana policijskim izveštajem u kojem će biti navedeno koji su telefoni bili prisutni na nasipu u vreme ubistva Jelene Marjanović i ko su njihovi vlasnici, piše Blic.

Prema nezvaničnim saznajima, optužnici koju je Viši sud prošle nedelje vratio tužilaštvu kako bi bila "pojašnjena" i dopunjena nedostaje policijski izveštaj koji sadrži podatke o tome koji su telefoni bili aktivni na nasipu u vreme smrti pevačice Granda.

Tužilaštvo / Izvor: Srbija Danas

Osim toga, sud od tužilaštva zahteva da pribavi i ko su vlasnici tih telefona, kao i koja je bila njihova telefonska komunikacija.

Ovakvi podaci dobijaju se iz baznih stanica, koje beleže dolazne i odlazne pozive, kao i signal koji telefoni primaju u radijusu koji pokrivaju.

nasip / Izvor: Srbija Danas

Ova dopuna istrage koju je sud naložio odnosi se pre svega na telefonsku komunikaciju među Marjanovićima na dan ubistva. U sada vraćenoj optužnici, jedan od ključnih detalja odnosi se na to što je Zoran Marjanović ugasio mobilni u 16.38 sati 2. aprila, dva minuta nakon što je stigao na nasip u Crvenki. Telefon mu je bio ugašen sve do 17.04 kada je ponovo uključen, što je period u kom je Jelena ubijena.

To prema tužilaštvu, ukazuje na to da je zločin planiran. Kako je pokazala analiza baznih stanica, on se u tom periodu nalazio na potezu na kom je pronađeno Jelenino telo. Na nasipu je bio sam. Nakon što je uključio telefon, nakoliko puta je pozvao suprugu, pa brata. Nešto kasnije pozvao je i policajca Borisa Pucića, koji ga je savetovao kako da prijavi nestanak supruge, piše Blic.

Jelena Marjanović / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Istu analizu telefona sud traži i za preostale članove porodice, ali i građane koji nemaju veze sa Marjanovićima, a zatekli su se na mestu ubistva u pomenuto vreme.

Joca Amsterdam ne dolazi na očevu sahranu

Podsećamo, protiv Zorana Marjanovića je 9. februara Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu zbog sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo jer je na "svirep i podmukao način" lišio života svoju suprugu i pokazao "naročito upornost i bezobzirnost".

Odloženo suđenje ŠARIĆU: Advokat odbrane se razboleo

Optužnica, međutim, nije zadovoljila Viši sud, pa ju je on vratio na dopunu tužilaštvu. Obrazlažući zbog čega to čini, veće suda je saopštilo da je neophodno pojašnjanje, ali i svedočenje male Jane, sedmogodišnje ćerke Zorana i Jelene, koja je, prema rečima oca, na dan ubistva bila u šetnji sa mamom i tatom po nasipu u Crvenki.

Zoran Marjanović / Izvor: Srbija Danas

Podsećamo, Marjanović se od hapšenja sredinom septembra prošle godine nalazi u pritvoru, koji mu se produžava zbog uznemirenja javnosti. Sumnja se da je Jelenu više puta udario u glavu,  nanevši joj višestruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal.

Jelena Marjanović, pevačica Granda, ubijena je 2. aprila 2016. godine na nasipu kraj Dunava u naselju Crvenka pored Borče. Od početka policijske istrage spominjan je veliki broj potencijalnih osumnjičenih za njenu smrt. Njen suprug, Zoran, nekoliko puta je saslušavan u policiji, a navodno je dva puta prošao i poligrafsko testiranje.

Zorica Marjanović / Izvor: Srbija Danas

Osim toga, u policiji su bili i članovi porodice Marjanović, a nadležna tužilaštva vodila su dva postupka protiv njih: za nadrilekarstvo (protiv Zoranove majke) i za falsifikat (protiv kume), piše Blic.

 

Piše:
Srbija Danas/ Blic
27.03.2018. 07:59
Pogledajte više