Detalji užasa u Jagodini: Ubio ženu, pa presudio sebi dok je DETE GLEDALO?

04.08.2018. 17:59
Piše:
Srbija Danas/ Alo
Nesrećna žena se srušila u lokvi krvi

Hici iz pištolja, potom dolazak Hitne pomoći i policije, u petak naveče oko 22,00 časa, uznemirili su stanare jedne zgrade u širem centru Jagodine.

Ubrzo se po zgradi proširila priča da je komšija N.M. iz pištolja ubio svoju suprugu V.M. Navodno, svemu je kumovao alkohol jer u zgradi svi tvrde da je N.M. voleo da popije.

- Ubistvu je prehodila porodična svađa supružnika. Da bi zaštitio majku umešao se jedan od njihovih sinova prisutan u tom trenutku. N.M. je tada potegao pištolj i prislonio ga sinu na čelo. Došlo je do gušanja i u jednom ternutku pištolj je opalio prema V.M. Pogođena hicem iz pištolja žena se srušila u lokvi krvi. Tog trenutka akteri sukoba su zastali. N.M. se zbunjeno osvrnuo kao da je iznenada shvatio šta se desilo a potom, pre nego što je iko mogao da ga spreči prislonio sebi pištolj na glavu i opalio - kaže izvor blizak istrazi.

Kako se navodi, N.M. je bio je zaposlen u Pošti Srbije kao šef ispostave u selu kraj Jagodine. V.M. je takođe radila u Pošti kao spremačica. U Jagodinu su se doselili pre nekoliko godina sa Kosova i Metohije, prema kazivanju komšija iz okoline Đakovice. Izbegli su teror Albanaca i u Jagodini iznajmili stan u kome su podigli četvoro dece, dva sina i dve kćeri. Sa svoje dve plate uspeli su da ih podignu i iškoluju. Bilo je u njihovom stanu i radosti i veselja a sada se iznenada dogodila tragedija.

- Svi znaju u zgradi da je N.M. voleo da popije, ali nikoga nije uznemiravao. Čula se povremeno galama iz njihovog stana, ali to je nekada bilo i u veselju. Bili su porodični ljudi, posebno V.M. koja se posvetila deci. Imaju četvoro zlatne dece. Skoro su imali radost i veselje zbog rođenja unuka. V.M. je bila presrećna. Živeli su u stanu sa čerkom i sinom dok je preostalo dvoje dece, ćerka udata, a sin na studijama. Niko nije slutio tragediju koja se dogodila iznenada - priča komšinica Dušanka.

Većina komšija izbegava da govori o tragediji. Tvrde da te večeri nisu bili u stanu ili da su čuli pucnje i buku ali da su verovali da to deca bacaju petarde. Za navodno ubistvo i samoubistvo u stanu komšija saznali su kada je nastala buka dolsakom Hitne pomoći i policije.

U Višem javnom tužilaštvu potvrdili su da se dogodila tragedija i dali su nalog za obdukciju. Potvrđeno je da je N.M. posedovao pištolj uz dozvolu. Policija u međuvremenu po nalogu tužioca na osnovu tragova sa uviđaja i iskaza očevidaca utvrđuje detalje teške nesreće.

Članovi porodice i rođaci ne žele da govore o nesreći koja ih je snašla. Pogođeni tragedijom, kažu, žele samo mir da se oproste od najmilijih. 

 

Piše:
Srbija Danas/ Alo
04.08.2018. 17:59
Pogledajte više