DETALJI UŽASA U TRSTENIKU: Pop bludničio nad bratancem (2)!

24.12.2016. 22:52
Piše:
Srbija Danas/Alo
Dečak spava / Izvor: Profimedia/ilustracija
Dečak se majci poverio da ga „čiča presvlači“

Zbog optužbe da je vršio nedozvoljene polne radnje nad dvoipogodišnjim detetom, Osnovno jano tužilaštvo u Trsteniku podiglo je optužnicu protiv D.S, sveštenika kruševačke eparhije. U istom slučaju u parničnom postupku na osnovu tužbe majke dečaka M.S., sveštenik je osuđen i zabranjeno mu je da detetu prilazi na manje od 50 metara.

STRAHOTA! Kruševački sveštenik BLUDNIČIO nad svojim BRATANCEM (2)

Seksualno zlostavljanje otpočelo je polovino aprila 2014. godine u parohijskoj kući u Trsteniku, kada je dečak imao nešto više od dve godine, i trajalo je osam meseci!

- Suprug i ja smo razvedeni, a naš sin je vikendom išao kod oca. Dešavalo se da bivši muž ode na pecanje, a onda je dečak bio sam sa stricem. Tek kroz nekoliko meseci sam kroz priču koju je ispričao meni, mojoj sestri i majci saznala šta se dešava – priča M.S.

Pop / Izvor: Profimedia

Dečak se majci poverio da ga „čiča presvlači“, ali i da su se zajedno tuširali, kao i da je sveštenik tražio od njega da mu sapunja određeni deo tela.

- Odmah sam ga odvela kod pedijatra, koji nas je uputio kod psihologa i psihijatra. Obavestila sam tužilaštvo i podnela privatnu tužbu. Za više od dve godine moj sin je čak pet puta veštačen. Stručnjaci iz Beograda uradili su i super veštačenje i svaki put je davao identičnu izjavi . Vodili smo ga i kod terapeuta i bio je traumatizovan. Stručnjaci su utvrdili da ima IQ 118 i da zbog toga može teško da zaboravi šta mu se dogodilo – nastavlja dečakova majka.

ISTRAGA DVOSTRUKOG UBISTVA U NOVOM SADU: Uhapšeno još pet osoba!

Protiv D.S. je postupak pokrenulo i Osnovno javno tužilaštvo u Trsteniku. Do sada su u tom procesu održana dva ročišta, a naredno je zakazano za februar.

- Advokati odbrane insistiraju na tome da moj sin ponovo svedoči, iako su stručnjaci zaključili da bi za njega to bila nova trauma i podsećanje na ono što je preživeo – dodaje M.S.

Ona za bivšeg muža kaže da je lečeni alkoholičar i da se tokom čitavog slučaja držao uglavnom po strani ili je podržavao brata.

Piše:
Srbija Danas/Alo
24.12.2016. 22:52
Pogledajte više