Devojčica išla da kupi haljinicu za svadbu, a vraća se u KOVČEGU: Detalji pogibije oca i ćerke kod Žitorađe

17.08.2018. 15:41
Piše:
Srbija Danas/Telegraf
otac i ćerka / Izvor: Profimedia/ilustracija
Nezapamćena tragedija

Nakon jučerašnje saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli otac D.M. (39) i desetogodišnja ćerka N.M. iz Glašinca kod Žitorađe, a majka Svetlana M. (38) teško povređena, obavljeno je alkotestiranje vozača kamiona.

Utvrđeno je da nije imao alkohola u krvi, a kako su saopštili u prokupačkoj policiji, do nesreće je došlo kada je vozač "pasata" iz nepoznatih razloga prešao u suprotnu kolovoznu traku i udario u kamion.

Do nesreće je došlo na putu Jasenica-Žitorađa. Kamion se kretao iz pravca Žitorađe, a "pasat" je išao u suprotnom smeru.

Do sudara je došlo između teretnog kamiona novosadskih tablica i automobila marke "pasat" kojim je upravljao preminuli. Potvrđeno je u Osnovnom tužilaštvu u Prokuplju da je u toku veštačenje i da će se uzrok nesreće znati nakon toga i obdukcije tela koja je u toku.

Prema svedočenju onih koji su neposredno nakon ovog stravičnog događaja bili na tom mestu, najverovatnije je kamion koji je iz pravca Žitorađe išao ka Doljevcu bio u suprotnoj traci kada se iza krivine pojavio "pasat" koji je iz pravca Doljevca saobraćao ka Žitorađi i došlo je do sudara, a od siline udarca oba vozila su završila u kanalu.

Po drugoj, nakon nesreće očevidac je izjavio da je video kako vozač "pasata" krivuda po putu.

- Bilo je stravično. Oba vozila su upala u jarak kraj puta sa "pasatove" strane. Vatrogasci su jedva uspeli da nakon sečenja automobila izvuku preminulog D.M. Ćerka i žena su već prevezene do prokupačke bolnice. Na žalost, devojčica je takođe stradala na licu mesta - navodi očevidac.

Porodica Mitrović se vraćala iz Niša, gde su otac i ćerka pokupili Svetlanu koja kao medicinska sestra radi u niškom Kliničkom centru. Devojčica je pošla jer je trebalo da kupi haljinu, pošto uskoro imaju veselje, odnosno svadbu u bližoj porodici.

Piše:
Srbija Danas/Telegraf
17.08.2018. 15:41
Pogledajte više