Dobio sam 8.000 evra, a angažovala nas je osoba iz Beograda: Progovorio jedan od uhapšenih hrvatskih huligana

15.12.2017. 22:34
Piše:
Srbija Danas/Kurir
navijači / Izvor: Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Klupko se odmotava

Huligan iz Hrvatske koji je uhapšen posle nereda na južnoj tribini posle hapšenja je priznao policiji da ih je angažovao jedan od vođa navijača iz Beograda i da su za dolazak na stadion Partizana on i njegovi prijatelji dobili novac.

Kako izvor otkriva, hrvatski državljanin uplašen je za svoju bezbednost, ali je pristao da otkrije pozadinu haosa na južnoj tribini stadiona Partizana.

- Angažovala nas je osoba iz Beograda. Ja sam za to dobio 8.000 evra, a ostali 800 ili 900 evra. Nismo znali šta se sprema, a rečeno nam je da treba da obezbeđujemo jednu osobu na tribinama – izjavio je, kako izvor otkriva, jedan od uhapšenih hrvatskih državljana.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Sagovornik, međutim, nije hteo da otkrije ime osobe koja je, prema tvrdnjama hrvatskog državljanina dovela plaćenike na tribinu.

Predsednik Srbije ZAGRMEO nakon sukoba na derbiju: Ti kriminalci su PUŠTENI S LANCA, vreme je da ih neko PRIVEŽE

- Istraga i sve provere i dalje su u toku i ne isključujemo mogućnost novih hapšenja – dodaje izvor.

Ko su uhapšeni?

Hrvatski državljani Hrvoje Baković (31), Stjepan Mihovilović (30), Ivan Mišković (18), Jakov Podrug (33) i Damir Tovarović (37) – uz krivičnu prijavu sprovedeni su na saslušanje u prostorije Višeg tužilaštva u Katanićevoj ulici uz jake mere obezbeđenja.

navijači, tuča na derbiju, fudbalski večiti derbi / Izvor: Foto: MN Press

Njima je nakon hapšenja u Humskoj prethodno bilo određeno policijsko zadržavanje od 48 sati koje su proveli u policijskoj stanici Savski venac.

Šesti hrvatski državljanin koji je učestvovao u neredima Ante Firić i dalje je zbog teških povreda smešten na VMA. Njegovo saslušanje će se obaviti tek kad mu se poboljša stanje i uz lekarsku dozvolu.

HRVATI PRIZNALI: Ante nije uboden nožem, Grobari su mu skakali po mozgu! (FOTO)

Saslušanje uhapšenih Hrvata trajalo je do popodnevnih sati, a zamenik tužioca je predložio sudu da svima odredi jednomesečni pritvor zbog okolnosti i opasnosti od bekstva.

 

Piše:
Srbija Danas/Kurir
15.12.2017. 22:34
Pogledajte više