DRAMA kod Požege! Pošao da nahrani STOKU, pa upao u MORAVU: Voda MUTNA i HLADNA, a Velimir NEPLIVAČ

05.03.2018. 22:31
Piše:
Srbija Danas/Kurir
poplava / Izvor: Profimedia/ilustracija
"U jednom trenutku splav od buradi ponela je jaka struja..."

Spasioci i vatrogasci, čini se, uzalud tragaju ta Velimirom Đ. (66) iz okoline Požege, koji je pao sa splava napravljenog od buradi kada je pošao da pređe reku i nahrani svinje.

On je nestao kada je sa priručnog splava pao u nabujalu Zapadnu Moravu blizu sela Tučkovo kod Požege.

Za nestalim Velimirom odmah je organizovana potraga, vatrogasci i spasioci čitav dan su  pretraživali reku do brane u Ovčar Banji. Reka je nabujala, voda mutna, a temperature vode je bila oko pet stepeni. Velimir je neplivač, pa su svi u strahu da se dogodilo najgore. Do zaključenja ovog broja, potraga je trajala.

Opljačkano kurirsko vozilo u Velikoj Plani: Razbojnik vozača ubo nožem prilikom krađe novca

Kako se saznaje, Velimir Đ. i njegov prijatelj Rade N. pokušali su da se prebace preko rekedo ostrva da nahrane mangulice i premeste ih pošto je reka nadolazila.

- U jednom trenutku splav od buradi ponela je jaka struja... Velimir je pao u vodu, dok je Rade nekako uspeo da se zadrži na splavu koji se zaustavio iza jednog drveta. Tu su ga našli spasioci i vatrogasci i uspeli da ga izvuku iz reke - kaže jedan od meštana koji je učestvovao u potrazi.

Komandant vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Požegi Predrag Vuković laže da su veoma brzo stigli na mesto nesreće i da su uspeli da izvuku Radeta N.

Plašim se da će neko doći i ubiti me kao nju: Jelenina sestra primila JEZIVE pretnje, poziv stigao U NOĆ

- Krenuli smo zatim u potragu za nestalim po vrlo teškom terenu. Pretražili smo sve do brane u Ovčar Banji, ali, nažalost nismo uspeli da ga pronađemo - kaže Vuković.

Tokom popodneva na Zapadnu Moravu stigle su ekipe spasilaca iz Užica koje reku pretražuju motornim čamcima.

 

Piše:
Srbija Danas/Kurir
05.03.2018. 22:31
Pogledajte više