Dve nedelje sa NOVIM CIMEROM: Pogledajte sa kojim AMERIKANCEM ćeliju deli Zoran Marjanović

16.02.2018. 22:48
Piše:
Srbija Danas/Alo!
Zoran Marjanović / Izvor: Srbija Danas
Zoran Marjanović nalazi se u Centralnom zatvoru

Zoran Marjanović (39), osumnjičeni za ubistvo supruge, pevačice Jelene Marjanović (33) u Centralnom zatvoru deli ćeliju sa Danijelom Dejvidom Korbetom, bivšim pripadnikom "Mornaričkih foka", kod kog je pronađen pištolj CZ-99 s izbrisanim serijskim brojem, a za koga se sumnja da je došao u Srbiju da likvidira visokog državnika Srbije.

Kako se saznaje, Korbet je nakon privođenja saslušan, te mu je određen pritvor u Centralnom zatvoru u Beogradu. On je smešten u ćeliju u kojoj boravi Zoran Marjanović sa još dva cimera.

Inače, osim sa trenutnim cimerom "fokom", Marjanović je dva meseca delio ćeliju i sa Markom Nikolićem (43) koji je ispred centra za socijalni rad u Rakovici ubio sina Mihaila i bivšu nevenčanu ženu Maju Đorđević. Zoran Marjanović je i s Korbetom po njegovom dolasku u ćeliju početkom februara razvio korektne odnose, jer jedini u ćeliji govori engleski jezik.

Mornaričke foke / Izvor: Profimedia

- Zoran i Korbet su uspostavili kontakt i povremeno komuniciraju. Marjanović mu objašnjava pravila ponašanja i između njih je odnos korektan – rekao je sagovornik.

Korbet, bivši američki marinac, uhapšen je u Beogradu 31. januara, a zajedno s njim lisice na ruke su stavljene i trojici srpskih državljana, N. V, N. P. I N. A. Svim privedenima određen je pritvor do tri meseca. Dalja istraga treba da utvrdi da li je uhapšeni specijalac nišanio jednog visokopozicioniranog srpskog zvaničnika.

Sumnja se da je Korbetov zadatak bio da eliminiše nekog od zvaničnika i tako destabilizuje region. Navodno, oko tog cilja umešane su pojedine američke privatne agencije i domaći kriminalni krugovi, a u taj posao do sada je uloženo 250.000 dolara.

Inače, Korbet je bivši pripadnik "mornaričkih foka" vojske SAD, gde je službovao od svoje 18. godine. Pet godina je službovao u najelitnijem delu pomenute jedinice "Sil tim 6".

Piše:
Srbija Danas/Alo!
16.02.2018. 22:48
Pogledajte više