EPILOG STRAVIČNOG SILOVANJA STARICE (84): Klupko se odmotava, ovo nije izolovan slučaj!

07.10.2020. 14:27
Piše:
Srbija danas/Telegraf
baka / Izvor: Profimedia/ilustracija
Prijavljeni slučajevi su svi iz okoline Ćuprije

U petak je uhapšen A. M. (68) zbog sumnje da je silovao ženu kod Ćurpije, a napadi na žene dešavali su se u ovom kraju i ranije.

PRIVEDENA MAJKA KOJA JE BRUTALNO ZLOSTAVLJALA DETE: Reagovale nadležne službe, poznat identitet žene

PRIVEDENA MAJKA KOJA JE BRUTALNO ZLOSTAVLJALA DETE: Reagovale nadležne službe, poznat identitet žene

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U BEOGRADU: Muškarac autom udario u tramvajsku ogradu pa se prevrnuo

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA U BEOGRADU: Muškarac autom udario u tramvajsku ogradu pa se prevrnuo

OVO JE MARIJA, UBIJENA U PANČEVU: Iz čuvene porodice, ostavila je dvoje dece iza sebe (FOTO)

OVO JE MARIJA, UBIJENA U PANČEVU: Iz čuvene porodice, ostavila je dvoje dece iza sebe (FOTO)

Starica (84) silovana je u selu kod Ćuprije kada se pešice vraćala sa zelene pijace na kojoj je prodavala robu, a uhapšen je osumnjičeni A. M. (68) kojem je određeno zadržavanje do 48 sati. Ovaj gnusan čin nije, nažalost, izolovan slučaj na teritoriji Ćuprije.

Kako Telegraf.rs saznaje, 2017. i 2018. godine dve žene su prijavile policiji da ih je u Ćupriji, na putu za Despotovac, napao neki muškarac, ali su se obe javile posle izvesnog vremena, i lekar im nije konstatovao povrede koje bi ukazivale na silovanje, pa nije bilo elemenata za krivično delo.

Posle jezivog zločina u Ivankovcu, a nakon što je A. M. uhapšen, obe su bile pozvane da prepoznaju osumnjičenog. Međutim, i jedna i druga žena izjasnile su se da to nije isti muškarac koji je njih napao pre dve, odnosno tri godine.

Podsetimo, starici (84) je osumnjičeni A. M. ponudio u petak da je poveze kući. Kako je žena bolesna, ima kataraktu i ne vidi dobro, osumnjičenog nije prepoznala, ali je pomislila da je to ipak neko od njenih poznanika. Ušla je u automobil i sela na zadnje sedište, kako su preneli mediji.

Automobil je krenuo ka selu Ivankovac, gde je skrenuo s puta, a osumnjičeni ju je posle toga silovao u automobilu. Zatim ju je izbacio iz vozila i udaljio se, posle čega je naišao drugi automobil, koji se zaustavio, a sirota žena je vozaču sve ispričala i zatražila pomoć, pa ju je odvezao kod lekara.

Prepoznala silovatelja po glasu

- Starica ne vidi najbolje pa nije mogla da opiše muškarca koji se nad njom seksualno iživljavao. Zbog godina, ali i zato što se ne razume u modele automobila, nije bila u stanju ni da opiše vozilo kojim je upravljao silovatelj - navodi se.

Biološki tragovi koje je za sobom ostavio silovatelj nisu nađeni u bazi seksualnih prestupnika, što je takođe otežalo istragu i identifikaciju osumnjičenog. Tu su u pomoć priskočile kamere, pa su inspektori na osnovu video zapisa sigurnosnih kamera u delu grada u kome se kretala starica, pored zelene pijace, identifikovale automobil u koji je nesrećna žena ušla, nadajući se da će je "poznanik" odvesti kući.

Nakon što je utvrđeno koja kola je vozio silovatelj, pomoću registracije ustanovljeno je ko je vlasnik vozila, a time i osumnjičeni. A. M. je priveden i kako se saznaje, negirao je da je seksualno napastvovao nesrećnu staricu. Upoređen je njegov DNK profil sa biološkim tragom silovatelja.

- Silovana starica nije ga prepoznala po liku, ali jeste po glasu - dodaje izvor.

Osumnjičenom je, navodi se u saopštenju, određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu.

 

Piše:
Srbija danas/Telegraf
07.10.2020. 14:27
Pogledajte više