GLAVNI ČOVEK KLANA LUKE BOJOVIĆA: Ko je Filip Korać za kojim je raspisana crvena interpolova poternica

11.01.2019. 17:13
Piše:
Srbija Danas/Kurir
Filip Korać / Izvor: Foto: MUP
Srbija je podigla crvenu Interpolovu poternicu za Filipom Koraćem zbog sumnje da je izvršio i učestvovao u organizaciji nekih od najtežih krivičnih dela, rekao je danas Nebojša Stefanović, ministar policije

Filip Korać je danas glavni čovek Bojovićevog klana, i označen je kao njegov najbliži prijatelj i saradnik.

Iako je uporan u tome da se ne bavi kriminalom, sva operativna saznanja smestila su ga u taj kontekst - kao jednog od glavnih Bojovićevih ljudi za drogu i oružje, i posledica takvog ponašanja je crvena poternica Interpola.

OVO JE SAUČESNIK ČABE! Ima nadimak čovek-mačka, a NJEGOVO SPEKTAKULARNO BEKSTVO iz zatvora pamti Srbija (FOTO)

Do skoro, iako se njegova organizacija dovodi u vezu sa najtežim krivičnim delima, policija nije uspela da pronađe nijedan dokaz na osnovu kojeg bi Koraća stavila iza rešetaka.

Luka Bojović / Izvor: Profimedia

Njegov dosije je bio skoro pa prazan, jedino hapšenje je doživeo u Zvorniku, kada je zadržan zbog ispitavanja o ubistvu Čede Đokića. Đokić je ubijen snajperskim hicem dok je pio kafu na svojoj terasi, a Korać je navodno dan kasnije pokušao ilegalno da pređe granicu sa Srbijom. U pritvoru je zadržan 48 sati, nakon čega je pušten bez ikakve krivične prijave.

UHAPŠEN ČABIN SAUČESNIK! Alen Cigler učestvovao u ubistvu Nebojše Markovića na Banovom brdu?!

Posle Lukinog hapšenja u Valensiji, u februaru 2012, Korać je preuzeo Beograd, Srbiju, a zatim i Crnu Goru. Kako je glavna osoba za poslove Luke Bojovića, kojem je iz osvete ubijen brat Nikola, Korać se sumnjiči da je bio aktivni učesnik mafijaških likvidacija u našoj zemlji iz zbog toga je on trebalo da bude priveden u noćašnjoj velikoj akciji policije. Međutim, uspeo je da pobegne.

Korać se u medijima dovodio u vezu sa ubistvom Davorina Baltića, člana "kavačkog klana", početkom prošle godine, ali je on posle brojih sukoba "kavčana" i "škaljaraca" na beogradskim ulicama na izvesno vreme pobegao u Južnu Ameriku.

Piše:
Srbija Danas/Kurir
11.01.2019. 17:13
Pogledajte više