Gorska služba spasavanja evakuisala povređenu staricu: Zbog snežnih nanosa 5.5 kilometara pešice išli do nje!

08.01.2019. 23:51
Piše:
Tanjug
baka / Izvor: FOTO: Youtube/Printscreen/RTS Sasvim prirodno - Zvanični kanal/Profimedia/Ilustracije
Pripadnici Gorske službe spasavanja Srbije (GŠ) večeras su uspešno evakuisali povređenu staricu u selu Štrbovac, u opštini Babušnica.

Kako se navodi u saopštenju, spasioci GŠ-a stanice Niš, primili su oko 14 sati hitan poziv za pomoć u evakuaciji starice I.D. (1942) iz Štrbovca.

"Umesto da je udajem, ja joj na GROB IDEM": Otac devojke koju je ubila struja U SUZAMA!

Njoj je, zbog povrede kuka, bila potrebna hitna lekarska pomoć, ali zbog velikih snežnih nanosa pristup sanitetskog vozila do njene kuće nije bio moguć.

Ekipa spasilaca stanice Niš se organizovala u kratkom roku i sa svom neophodnom opremom upitila na mesto gde se nalazilo vozilo hitne pomoći. 

Nova saznanja o UBICI SA BANOVOG BRDA: Njegova prošlost INTRIGIRA, a policija rešila da ga OPKOLI! (FOTO)

Oni su stigli do mesta Veliki Krčimir, odakle je po snegu do Štrbovca bilo moguće nastaviti samo pešice, stazom dugom 5,5 kilometra, dodaje se u saopštenju. 

Na 2 kilometra do kuće, snežni nanos je bio rastresit i oko pola metra dubine što je dosta usporilo kretanje spasilaca koji su morali da prte sneg sve vreme kako bi utabali stazu za kretanje tokom evakuacije u povratku.

Kada su stigli, pružili su unesrećenoj ženi prvu pomoć u vidu imobilizacije. Umotanu u "astro" foliju i ćebad zbog niske temperature, spasioci su je evakusali uz pomoć specijalnog spasilačkog čamca zvanog "Akia". 

Hitna pomoć / Izvor: Srbija Danas

KRVAVA TUČA U ZAJEČARU: Muškarac izboden u vrat, TRAJE BORBA ZA ŽIVOT!

Evakuacija je uspešno završena do Velikog Krčimira, gde su dalju negu preuzeli zaposleni hitne pomoći.

Inačce, zbog velikih snežnih nanosa i niskih temperature u pojedinim mestima širom Srbije, pristup kućama koje su udaljene od puta je teško prohodan te je često moguće izvršiti transport samo uz pomoć opreme za kretanje po snežnim terenima i spasilačkim čamcem, dodaje se u saopštenju.

 

 

Piše:
Tanjug
08.01.2019. 23:51
Pogledajte više