Hapšenje koje je šokiralo Srbiju: Pevač Leksington benda bio u zatvoru, a razlog će vas RAZBESNETI

23.08.2017. 11:41
Piše:
Srbija Danas/Kurir
Bojan Vsković / Izvor: Srbija Danas
Evo i zbog čega

Apelacioni sud osudio je na uslovnu kaznu od šest meseci zatvora, sa rokom provere od jedne godine, penzionisanog generala Marka Lugonju zbog toga što je u septembru 2002. u svom stanu u Beogradu krio haškog optuženika Ratka Mladića.

Rekao je da nema ništa da prijavi, ali onda su ga carinici ipak pregledali i odmah ga UHAPSILI!

HOROR U VALJEVU: Majka pronašla leš svog sina u poluraspadnutom stanju

Kako je utvrđeno, Lugonja je, kako je i sam priznao, na nagovor generala Zdravka Tolmira, ali i zbog toga što mu je Mladić bio komandant, primio begunca u stan, obezbeđivao mu namirnice i sredstva za život. U njegovom stanu se Mladić zadržao pet do šest dana.

Ratko Mladić / Izvor: Profimedia

Preostalih devetoro kojima se sudilo, a među kojima su u pevač Leksington benda Bojan Vasković, njegova majka Ljiljana i sestra Tatjana Vasković Jeremić, oslobođeni su optužbi. Posle 11 godina od početka suđenja sud je utvrdio da protiv ostalih nije zastarelo krivično gonjenje, već da nema dokaza da su skrivali u to vreme od najtraženijeg haškog begunca.

Imao 16 godina kad je uhapšen

Bojan, njegova sestra i majka uhapšeni su 2. maja 2006. On je u to vreme imao 16 godina i u pritvoru je proveo osam meseci. Njegova sestra i majka kao i ostali označeni kao jataci, proveli su po više meseci iza rešetaka. Tužilaštvo je tvrdilo da se general Mladić neko vreme skrivao u njihovom stanu na Bežanijskoj kosi i da su mu oni nabavljali hranu, kartice za mobilni telefon i omogućili mu prevoz sa lokacije na lokaciju. Svi oslobođeni imaju prava da tuže državu Srbiju i zahtevaju da im bude plaćen neosnovan boravak u pritvoru.

Piše:
Srbija Danas/Kurir
23.08.2017. 11:41
Pogledajte više