I kad izađem na slobodu, ubiću je: Milicu je muž policajac pokušao da ubije, a njegova poruka LEDI KRV U ŽILAMA

11.01.2018. 11:59
Piše:
Srbija Danas
Milica Tadić / Izvor: Foto: Facebook/ Printscreen
Godinama je nesrećna žena trpela psihičko i fizičko zlostavljanje

- I ranije je pretio da će me ubiti, vređao me je i tukao. Držao mi je pištolj na slepoočnici i odbrojavao 10, 9. 8... Jednom prilikom mi posle batina rekao "Ne brini, nećeš imati masnice, jer policajac zna gde treba da udara, a da ne poplavi".

Ovim rečima počinje svoju ispovest Milica Tadić koja je godinama trpela psihičko i fizičko nasilje od svog supruga, policajca Miloša. Sve je kulminiralo 8. januara 2016. godine, kada je on u vidno alkoholisanom stanju uleteo u stanicu milicije u Bogatiću i pucao na nju. Nekoliko dana pre krvavog pira njih dvoje su se i zvanično razveli. Miloš je danima dolazio na posao u alkoholisanom stanju, a uprkos tome što su i njegovi nadređeni to primetili, niko nije reagovao. Niko nije reagovao ni na brojne vapaje za pomoć koje je nesrećna žena upućivala. Kako je izgledalo to krvavo jutro, kao i sa čim se sve susretala u borbi za pravdu tokom ove dve godine, za portal SrbijaDanas.com ispričala je Milica.

- Prošle su dve godine, a moj život je fokusiran na decu. Nas troje živimo za neke lepše trenutke koji će doći nakon svih suđenja, preduda i osuda sredine u kojoj živimo. Bilo je jako teško, ali borim se zajedno sa svojom porodicom. Život je čudo, treba biti jak i izdržati ove životne izazove- priča ona.

Dovršiće započeto čim izađe 

-Par dana nakon pucnjave, čula sam da je na pitanje komandira "Tadija, čoveče, šta ovo uradi" rekao "I kada izađem ubiću je"- rekla je Milica.

U aprilu 2017. godine Miloš Tadić je prvostepenom presudom osuđen na 10 godina zatvora. Posle uložene žalbe Apelacioni sud Novi Sad je vratio slučaj na ponovni postupak. Izricanje kazne zakazano je za sutra, a za Miloš se i dalje nalazi u pritvornoj jedinici u Šapcu.

ŠOKANTAN detalj iz života ubice iz Rakovice: Borio se za prava dece, pa zadavio svog sina

Uprkos tome što se Milica u više navrata obraćala svojim kolegama za pomoć on je zadržan na svom radnom mestu, a protiv njega nije pokrenut nijedan postupak.

Forenzičari OTKRILI NOVE DETALJE ZLOČINA: Pomoću TRI FOTOGRAFIJE tvrde da Jelena nije ubijena na nasipu (UZNEMIRUJUĆE)

- Od kolega i starešina do danas niko nije kažnjen, smatram da neće ni biti. Čak ni u toku suđenja za menjanje iskaza nisu kažnjeni i dalje su na strani nasilnika i dalje je sve isto po pitanju njihovog stava prema meni- rekla je Milica i dodala da smatra kako oni i dalje misle da je ona kriva za sve što se desilo.

Gotovo niko od kolega je nije posetio u bolnici kada je ranjena, a malobrojni su oni iz stanice u kojoj su oboje radili sa kojima pije kafu i druži se nakon kobnog dana.

- Posle pokušaja ubistva koje se desilo početkom 2016. godine, najveću podršku sam dobila od "Sigurne kuće" i Vesne Stanojević, kao i tima advokata iz njihove advokatske kancelarije. Što se tiče ranijih slučajeva, od kojih bar nekoliko mogu biti okarakterisani kao pokušaj ubistva nije bio obavešten. Za nasilje koje se desilo 15.11.2014. godine Centar za socijalni rad nije dobio nikakvo obaveštenje do 2016. godine kada je Miloš pucao na mene. Nemam poverenja više ni u koga i na žalost, mislim da nisam poslednja žena koja sve ovo proživljava- zaključuje ona.

Od Miloševe porodice, kako kaže, ne očekuje "ništa i svašta". Stric je podnosio zahtev za viđanje deteta, ali je CRS doneo odluku da nije u interesu mališana da se nastavi sa viđanjem.

- Miloševa majka je podnela zahtev za viđanje preko suda na šta čekamo odluku Socijalnih službi Šabac i Bogatić kao i suda. Sa njima nemamo nikakav kontakt od momenta kada je Miloš pucao u mene.

Krvava drama kod Požege: Pozvao je oca u pomoć, a onda su se iz mraka pojavila tri mladića i nastao je HOROR

Podsetimo, krvavi pir dogodio se 8. januara. 2016. godine u policijskoj stanici u Bogatiću, kada je policajac Miloš Tadić u alkoholisanom stanju uleteo u kancelariju i pucao u svoju tada već bivšu suprugu Milicu. Otvorio je vrata kancelarije, ušao unutra, rekao "Zdravo, Mico", podigao jaknu, izvadio pištolj, repetirao ga i zapucao prvi put. Prvi metak koji ju je pogodio nije ni osetila, samo je skočila između stola i ormana. Prema priči kolege, Miloš se nagnuo preko stola kada je drugi put povukao oroz da je "overi". Odmah je reagovao njen kolega Vladan Dražić, koji se nalazio u kancelariji, skočio je na Miloša i oborio ga na pod, pokušavajući da mu oduzme pištolj. Ranjena Milica je priskočila kolegi u pomoć kako bi savladali njenog pomahnitalog bivšeg supruga. U kancelariju su tada utrčali dežurni policajac Darko Terzić, dežurni policajac i inspektor Stojan Erdevički kada je pištolj i treći put opalio, prilikom čega je metak pogodio Terzića koji je ostao bez dva prsta na nozi.

Marko Nikolić sahranjen u tajnosti na Centralnom groblju: Pored ploče je samo jedan venac sa PORUKOM

- Dobijala sam u početku pretnje, sada više ne. Na suđenjima se desi da čujem poneki komentar, ali kako sud ne reaguje tako ni ja. Čekam taj petak 12.01 pa se iskreno nadam da će biti gotovo bar jedno suđenje. Želim samo mir i nekakvu normalnu rutinu u životu sa svojom porodicom i da ohrabrim svaku ženu koja trpi nasilje u porodici da prijavi nadležnim službama, a oni porade na zaštiti žrtava kako nijedna žena više ne bi doživela agoniju kroz koju sam ja prošla.

Pokušali smo da kontaktiramo porodicu Miličinog bivšeg muža Miloša, kako bismo dobili komentar na celu situaciju, ali do objavljivanja ovog teksta nisu se javljali na broj telefona poznat redakciji.

 

Piše:
Srbija Danas
11.01.2018. 11:59
Pogledajte više