IMA VIŠE KRIVACA ZA UŽAS U ZEMUNU: Žena nosila elektrošoker, pas bez povoca... ali oko OVOGA se svi slažu!

20.04.2022. 19:52
Piše:
Srbija Danas
Užas u Zemunu / Izvor: Foto: Instagram/Printscreen/192_rs
Muškarac je posle napada priveden - Žena je zadobila nekoliko povreda

Kada smo vas zamolili da popunite našu anketu u tekstu o nemilim scenama iz Zemuna i da odgovorite na pitanje "Kakav je vaš stav povodom snimka nasilja iz Zemuna" ispostavilo se da skoro polovina učesnika ankete smatra da se ništa od toga ne bi desilo da je labrador, pas napadnute vlasnice S. V. (58) bio na povocu. 

DETALJI JEZIVOG UDESA KOD VRANIĆA: Poznato kako je došlo do nesreće u kojoj je povređeno DETE

DETALJI JEZIVOG UDESA KOD VRANIĆA: Poznato kako je došlo do nesreće u kojoj je povređeno DETE

GLAVNI SVEDOK u slučaju navodnog silovanja Đusove sestre će biti ONA: Devojka se probudila potpuno NAGA

GLAVNI SVEDOK u slučaju navodnog silovanja Đusove sestre će biti ONA: Devojka se probudila potpuno NAGA

POKRAO FABRIKU PRETEĆI RADNIKU SEKIROM: Uhapšen razbojnik u Kraljevu, podneta krivična prijava

POKRAO FABRIKU PRETEĆI RADNIKU SEKIROM: Uhapšen razbojnik u Kraljevu, podneta krivična prijava

Muškarac, vlasnik pitbula je posle napada na ženu priveden, a ona je zadobila nekoliko povreda. Vlasnica labradora je kasnije za medije potvrdila da nosi elektrošoker, o čemu se pisalo u nekim Fejsbuk grupama, ali da ga ne koristi već služi samo u svrhu odvraćanja pasa.

Ostali ponuđeni odgovori "Žena je samo branila svog psa i ovakvo nasilje ničim ne može da se opravda", "Mogu da razumem zašto je bio besan, ali nasilje je ipak nedopustivo" i "Oboje su krivi podjednako, on ipak malo više" imali su, s druge strane, zanemarljivo malu razliku u glasanju.

Kako se navodi u jednom od komentara "korpa i samo korpa i uvek korpa, povodac igra ulogu samo kod pasa za pratnju i razonodu, dva puta godišnje ženke se teraju, a psi lude, teško da će neko slabije konstitucije zadržati psa kad dođe do fajta, tome služi korpa, uzgred taj isti zakon predviđa da maloletnici ne smeju da šetaju opasne rase.

I ne, nije uvek do vlasnika, genetika je čudo, pogledajte kako se selektiraju psi, krvav je to posao", navodi se u ovom komentaru koji je dobio i sedam minusa.

"Labradori imaju najviše napada na ljude"
Bilo je i mišljenja da "normalni labrador ili retriver uvek mogu da šetaju bez povoca pošto su mirni i stabilni psi", ali je na tu tvrdnju stiglo nekoliko reakcija. "Labradori nisu naivni psi... na stranu što sve zavisi od vlasnika, labradori su ozbiljni psi, zato ih koristi vojska i policija".

"Labradori imaju najviše napada na ljude. Nije bitna rasa, povodac i brnjica, a kući radi sa njim šta ti je volja tvoja stvar...". "Pre staforda sam imao ženku labradora i još kako je bila agresivna prema psima, na izložbi pasa sam je jedva zauzdao".

"Crnogorac" je napisao da "ima pitbula to je maza samo voli pudlice da njam njam". Dok je "Mila" napisala "I ja imam pita i žrtva je manjih pasa i mačaka. Maza neviđena. Kakav vlasnik, takav pas. Čovek je zlo...".

"Moj pas nije opasan...", "Neće on je maza, samo bi da se igra"
"Imam psa, uvek je vezan za povodac, uvek, a drugi koji nisu, zalete se i prilaze nam... i onda kažu ti što ne vezuju pse, moj pas nije opasan... to su životunje, nikad se ne zna kako će neka od njih da odreaguje, i onda sam u većem problemu ja koji sam vezao psa i pridržavam se pravila... ako je moj pas vezan, a drugi pas nije i došao je do nas, zna se ko je kriv, tu nema priče.

Ljudi šetaju pse bez ogrlice, a povodac nemaju ni u najavi. Svako je dužan da veže svog psa i koristi povodac, kraj priče. Ako imas dvoriste, pusti ga, a na sred ulice, MORA biti vezan", napisao je neko s potpisom "Cccc", a komentar je dobio 80 lajkova.

Piše:
Srbija Danas
20.04.2022. 19:52
Pogledajte više