ISPOVESTI PORODICA ŽRTAVA POŽARA U PANČEVU: Goreli su u krevetima, a vrisci su im odjekivali zgradom!

30.10.2016. 07:47
Piše:
Srbija Danas/Alo
požar / Izvor: Profimedia/ilustracija
Rođaci stanara doma juče su u panici tražili svoje bližnje ispred hostela.

Tri osobe su poginule, a jedanaest je povređeno u stravičnom požaru koji je izbio juče u nelegalnom staračkom domu u Pančevu. Stradale su dve žene i jedan muškarac, a njihova tela su ugljenisana do neprepoznatljivosti, tako da su ih porodice jedva identifikovale.

Prema prvim informacijama požar je izbio kada se u trosobom apartmanu, navodno, zapalio krevet. U sobi su se nalazile nepokretne osobe, a vatrena stihija se proširila i na druga dva apartmana.

- Bilo je strašno! Troje nepokretnih ljudi je izgorelo u svojim krevetima, a njihovi vrisci su odjekivali zgradom! Niko nije mogao da im pomogne jer su se i ostali stanari gušili u dimu. Povređeni su zapomagali, kukali i previjali se od bolova – ispričali su stanari ove ulice.

Među stradalima je i Mara Bajić (75) iz Jabuke kod Pančeva. Nju su došle da identifikuju njene dve ćerke, koje su plačući čekale da uđu u mrtvačnicu, u kojoj su ih čekali jezivi prizori.

- Majka nam je nastradala. Ona je izbegla iz Pakraca u Hrvatskoj – rekla je uplakana ćerka nastradale žene.

tužna baka / Izvor: Profimedia

Vatrenu stihiji je preživela D.S. (81) koja je težak psihijatrijski bolesnik, ali je zadobila opekotine na 13 odsto desne strane tela, ali je van životne opasnosti.

- Moja majka je Mirsa Stanković. Rekli su mi da je u bolnici, ali niko neće da mi kaže da li je živa. Molim vas saznajte gde je i kako je - u suzama priča Snežana.

Kako kaže, njena majka Mirsa je rođena 1932. godine, boravila je u domu u kom je izbio požar.

- Jednostavno je nema. Ne znam gde je - rekla je uplakana žena.

 

Piše:
Srbija Danas/Alo
30.10.2016. 07:47
Pogledajte više