Pogibija političara u Doljevcu: Mališani koji su videli celu nesreću UŽASNO POTRESENI

16.09.2017. 10:04
Piše:
Srbija Danas/Informer
Policija / Izvor: Srbija Danas
Velika tragedija

Gradimir Mikić, predsednik kosovske opštine Ranilug, i Saša Aleksić, predsednik skupštine te opštine, poginuli su u petak kad su „tojotom lendkruzer“ sleteli s autoputa i isprevrtali se kod naplatne rampe Doljevac. Mikić i Aleksić su pratili autobus pun mališana s Kosova, koji su išli na priredbu u Sremsku Mitrovicu. Na „tojoti“ je pukla guma i sletela je s puta, a Mikić i Aleksić su ispali iz vozila i na mestu poginuli, naočigled užasnute dece koja su sve to posmatrala iz autobusa!

POGINULA DVA SRPSKA POLITIČARA: Stravična nesreća kod Doljevca!

DETALJI POGIBIJE SRPSKIH POLITIČARA: Deca su OČEVICI, a sumnja se da je do tragedije došlo zbog pucanja gume

Decu vratili kućama, veoma se potresli

U ovom udesu povređena je i Mikićeva žena Vesna, kao i rukovodilac odeljenja za zdravstvo i prosvetu Raniluga, Davor Petrović, koji su takođe bili u „tojoti“, ali oni nisu životno ugroženi.

Od Mikićeve koleginice iz opštine Ranilug saznali smo da je on sa suprugom, Aleksićem i Petrovićem u petak ujutro krenuo u Sremsku Mitrovicu na festival folklora. „Tojota“ je išla ispred autobusa sa decom kad se desila nesreća.

- Oni su krenuli u Sremsku Mitrovicu kao predstavnici opštine Ranilug na tom festivalu igre. Mnogo smo uznemireni zbog nesreće, a najgore je deci koja su iz autobusa sve videla. Mališani su užasno potreseni, očekujemo ih da se vrate u Ranilug – rekla je službenica opštine Ranilug.

Uviđaj na mestu nesreće obavila je saobraćajna policija i tužilaštvo.

- Na osnovu tragova na kolovozu, očigledno je da je došlo do naglog skretanja udesno, bez racionalnog razloga. Vidljivost je bila odlična, prema svedočenju očevidaca na putu nije bilo nikakvih prepreka, pa je veoma verovatno da je došlo do pucanja gume, usled čega je vozač izgubio kontrolu. Kako se džip kretao velikom brzinom, sleteo je s kolovoza i isprevrtao se. Vozilo je pretrpelo velika oštećenja, a dva muškarca su ispala i poginula. Još se utvrđuje ko je bio za volanom – kažu iz istrage.

Policija / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Povređeni zbrinuti

U niškoj Hitnoj pomoći saopšteno je da su intervenisali na poziv kolega iz Doljevca.

- Primili smo poziv u 12.50 minuta jer doljevačka Hitna pomoć nije mogla da zbrine sve unesrećene. Oni su preuzeli dvoje povređenih, a mi smo izašli na teren sa dve ekipe. Nažalost, ispostavilo se da za nas nije bilo posla jer je reč o osobama koje su već bile preminule od zadobijenih povreda – saopštio je Dragiša Aleksić, šef dežurne ekipe niške Hitne pomoći.

U niškom Kliničklom centru rečeno je da su oba povređena putnika iz „tojote“ zbrinuta.

- Oni nisu životno ugroženi, trenutno su na skeneru kako bismo ustanovili da li imaju unutrašnjih povreda – kazali su u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Gradimir Mikić rođen je 1968, a na čelu opštine Ranilug je od njenog osnivanja 2010. Supruga Vesna, koja je povređena u ovom udesu, u dva mandata bila je poslanica Skupštine Kosova. Gradimir i Vesna imaju troje dece.

Stravičan sudar na Ibarskoj magistrali: Ima mrtvih

Saša Aleksić je rođen 1972. i bio je predsednik Skupštine opštine Ranilug. Iza sebe je ostavio suprugu Tatjanu i dvoje dece.

Srpska lista, čiji su funkcioneri bili Mikić i Aleksić, izrazila je saučešće njihovim porodicama.

Mikić je bio kandidat ove liste za predsednika opštine Ranilug i za predstojeće kosovske izbore.

Piše:
Srbija Danas/Informer
16.09.2017. 10:04
Pogledajte više