Ivana je zadavila ćerku (8) kablom, pa se obesila: Tragedija u Sokobanji zbog koje je Srbija plakala

25.01.2018. 09:03
Piše:
Srbija Danas/Alo
Ivana Majstorović / Izvor: Foto: Facebook/Ivana Majstorović
Žalost

Sokobanja još prepričava tužnu priču koja je zavila u crno porodice Pantelić i Majstorović. Ubistvo deteta i samoubistvo majke tragedije su koje nikog ne bi ostavile ravnodušnim, a danas, dve godine kasnije, poznanici su nemi od žalosti zbog dva izgubljena života.

Ivana Pantelić Majstorović (36) iz Sokobanje zadavila je gajtanom ćerku Nataliju (8), a zatim se obesila. Zločin se dogodio na tavanu kuće njenih roditelja u Sokobanji, a Ivana je čitavu javnost potresla pismima koja je ostavila za sobom .

Prema rečima poznanika, na taj potez se odlučila da bi se osvetila suprugu Dejanu, koji ju je, navodno, maltretirao i zlostavljao.

policija / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

- Sve se dogodilo u kući Ivanine majke Gordane i očuha Siniše u Sokobanji. Ivana i mala Natalija bukvalno su isparile, a sve stvari su im bile u kući. Iz škole su pozvali ukućane i rekli im da Natalija nije došla na nastavu. Pošto je Ivana sa maleckom bila na spratu, poslednji put se čula ujutru sa majkom oko 10 sati i rekla da se spremaju za školu. Posle poziva iz škole počela je potraga po kući, njih nigde nije bilo. Obaveštena je i policija jer su mislili da je reč o nestanku. Međutim, srceparajuć, ali i bizaran prizor ostavio je ukućane i policiju neme. Ivana je bila sva modra i obešena o produžni električni kabl. Nije disala. Tada je već bilo jasno da se i maloj Nataliji nešto dogodilo. Zadavljena devojčica pronađena je zgrčena u ormanu na tavanu – ispričao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim rečima, devojčica je proživljavala agoniju dok ju je majka davila.

- Odvela je ćerkicu na tavan i počela da je davi. Devojčica je vrištala i otimala se, ali, nažalost, niko je nije čuo. Agonija je trajala oko 4 minuta. Kada je maloletnica prestala da diše, majka se u totalnom rastrojstvu istim kablom obesila - ispričao je sagovornik.

Ono što je toj tragediji dalo poseban pečat jesu dva oproštajna pisma koja je, kako se saznaje, ostavila majka.

 

- Prvo pismo je namenila svom suprugu Dejanu Majstoroviću, u kojem ga je optužila za maltretiranje i kockanje: „Ne mogu više da te trpim… urnisao si me kao ženu… Morla sam da je ubijem da je ti ne bi iskoristio. Dete bi prokockao...“, pisalo je u prvom pismu, dok je drugo posvetila svojim roditeljima: „Budite spokojni i znajte da Natalija i ja idemo na bolje mesto od ovog ovde. Bićemo srećne i spokojne...“, napisala je Ivana – kako se saznaje.

Komšije Ivaninih roditelja dve godine kasnije kažu da su nemi.

JEZIVI DETALJI SMRTI DEVOJČICE IZ SOKOBANJE: Tražili smo je po gradu, a bila je obešena gajtanom u ormanu

- Strašno je posmatrati njenu majku. Ostala je bez dece i unuke, divim se ženi kako uopšte izdržava tugu. Ivanin rođeni brat je poginuo u saobraćajnoj nesreći, već tada je majka bila potpuno uništena, a zamislite kako je tek bilo nakon Ivanine i Natalijine smrti - kratko je rekla komšinica iz Sokobanje.

Majka i ćerka su sahranjene u istoj grobnici, na lokalnom groblju u beogradskom naselju Kumodraž.

Piše:
Srbija Danas/Alo
25.01.2018. 09:03
Pogledajte više