Iz KAFANE seo na MOTOR! Hirurg iz Niša se prvo zakucao u ZNAK, a onda je usledio ŠOK: "Kao da je nešto slutio" (FOTO)

25.04.2018. 22:30
Piše:
Srbija Danas/Blic
Prijatelj bio sa njim

Hirurg Kliničkog centra u Nišu Aleksandar Zlatić (48) poginuo je u utorak uveče kada se motorom zakucao u saobraćajni znak, zatim u banderu, kada se vraćao sa proslave svoje docenture.

Zlatić je toga dana imenovan za nastavnika na Medicinskom fakultetu u Nišu. Sudbina je htela da unjegov najsrećniji dan dobije tragičan obrt i duboko unesreći njegove prijatelje i porodicu.

Nekoliko sati posle proslave, hirurg je doživeo tešku nesreću. Oko 21.50 sati na putu Nozrina-Moravac poginuo je kada je hondom krenuo ka vikendici u selu Moravac, zakucao se u znak, pa u banderu i na mestu ostao mrtav.

Zlatićev prijatelj Bojan Matkić, koji je sa njim neprosredno pre tragedije bio u kafani, još je u šoku.

- Pozvao je mene i još jednog druga da nas počasti zbog imenovanja na Medicinskom fakultetu. Bila je to skromna proslava, jer je planirao da uskoro napravi veliko okupljanje. Bio je veseo sve vreme i govorio je da je ovo njegov dan, kao da je nešto slutio. Nakon što smo se počastili, krenuli smo ka Moravcu, prema njegovoj porodičnoj kući da ostavi motor, pa da se autom vrati u Niš. Prvo sam se ja s njim vozio do Tešice, a onda sam prešao kod prijatelja na drugi motor. Krenuli smo prvo mi, pa smo zastali, a Aleksandar je nastavio putem, tako da nismo videli nesreću. Tada nas je sreo taksista i upitao da li je sa nama bajker koji je sleteo s puta, ostali smo u šoku - priča Matkić.

Dvojica prijatelja krenuli su put Moravca i naišli na stradalog Aleksandra.

- Teško mi je, ne znam šta da kažem, Aleksandar je nosio kacigu, bio je dobar vozač, nemam reči - dodaje prijatelj.

Kako se saznaje, Zlatić je često odlazio u Moravac, u kuću u kojoj su nekada živeli roditelji. Iza njega su ostali supruga i dvoje dece.

 

Piše:
Srbija Danas/Blic
25.04.2018. 22:30
Pogledajte više