Iza brave grupa SRBA osumnjičena za falsifikovanje isprava: Uhapšeni posle ŠOKANTNOG atentata u Maleziji

17.05.2018. 20:16
Piše:
Srbija Danas
Privedeno 11 osoba iz nekoliko srpskih gradova

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i BIA, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su 11 osoba osumnjičenih da su kao članovi organizovane kriminalne grupe izrađivali falsifikovana dokumenta Republike Srbije i zemalja EU.

Hapšenje je usledilo samo nekoliko nedelja posle ubistva u Maleziji kada su korišćeni lažni srpski pasoši. 

Uhapšeno je petoro Kraljevčana, dvojica Beograđana, trojica Kruševljana i jedan Novopazarac. Sumnja se da je S.M. iz Kraljeva od 2016. do 2018. organizovao kriminalnu grupu čiji su članovi imali tačno utvrđene uloge i zadatke u izradi različitih falsifikovanih ličnih i drugih dokumenata Republike Srbije i država Evropske unije.

Bača ubio Mosad?

Palestinski inženjer Fadi al-Bač ubijen je u Kuala Lumpuru kad su dvojica muškaraca pucala sa motocikla na njega 14 puta!

Šef malezijske policije Mohamad Fuzi Harun izjavio je da su ubice koristile lažne pasoše SCG kako bi ušle u Maleziju. Bač je navodno učestvovao u pregovorima sa Severnom Korejom o nabavci oružja za Gazu, a mediji su preneli da su ga verovatno ubili agenti izraelske obaveštajne agencije Mosad.

Sumnja se da na taj način osumnjičeni naručiocima stvorili uslove za izvršenje različitih krivičnih dela - od prelaska državne granice, otvaranja bankovnih računa, različitih prevara, pa čak i do likvidacija.

S.M. se tereti da je organizovao izradu i štampanje falsifikovanih dokumenata u iznajmljenim stanovima širom Srbije tako što je na računarima obavljao pripremu i štampanje visokokvalitetnih falsifikovanih dokumenata koja su se u mnogim državama mogla koristiti kao originalna.

Članovi grupe, nakon što su dobijali fotografije i podatke od naručioca dokumenata, na uređajima visoke rezolucije, obavljali skeniranje, obradu i izrađivali vozačke i saobraćajne dozvole, lične karte, pasoše i druga dokumenta. Postoje osnovi sumnje da je kriminalna grupa imala razgranatu mrežu distribucije i naručilaca dokumenata širom Evropske unije.

Osumnjičeni su na taj način, kako se sumnja, zaradili 16,7 miliona dinara.

 

Piše:
Srbija Danas
17.05.2018. 20:16
Pogledajte više