HOROR scena na aerodromu "Nikola Tesla": Policija otvorila kofer i zatekla STRAVIČNU scenu (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

24.01.2018. 18:58
Piše:
Tanjug
policija / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić
Nisu mogli da veruju šta gledaju

Carinski službenici sprečili su danas na aerodromu "Nikola Tesla" dva pokušaja krijumčarenja egzotičnog azijskog napitka u kome se nalaze škorpija i zaštićena vrsta azijske vodene zmije.

Zmije / Izvor: Foto: MUP

- Četiri flaše pića u koje je uronjena zaštićena vrsta zmije koja u ustima drži škorpiju otkrivene su detaljnim pregledom prtljaga dvojice putnika pristiglih iz Kambodže - saopštila je Uprava carina.

HAOS na granici: Nemački državljanin rekao da nema ništa da prijavi, a onda je izdvojen na kontrolu

Ta dva 40-godišnjaka iz Rume su se vraćala sa turističkog putovanja gde su, kako su sami rekli, na lokalnoj pijaci kupili ove "suvenire".

U azijskim zemljama pomenuto piće smatra se tradicionalnim eliksirom koji služi kao afrodizijak, ali se koristi i za ublažavanje reumatskih tegoba. 

Turisti, međutim često zaboravljaju da zaštićene vrste životinja i biljaka ne mogu da se prenose preko granice bez posebne dozvole. 

Kamiondžija je rekao da vozi vino za Hrvatsku: Srpski carinici su ga pretresli i FRAPIRALI SE (FOTO)

Nakon što su posumnjali da se u egzotičnom piću nalazi zaštićena vrsta zmije "Xenoćrophis piscator", carinici su konsultovali inspektore Grupe za CITES Ministarstva zaštite životne sredine koji su to potvrdili.

Kako nisu imali neophodnu dozvolu, putnicima su flaše sa spornim napitkom privremeno oduzete i predate inspektorima nadležnog ministarstva.


 

Piše:
Tanjug
24.01.2018. 18:58
Pogledajte više