Joca Amsterdam pušten iz Zabele da bi se oprostio od oca Živomira

28.03.2018. 07:32
Piše:
Srbija Danas/Informer
Sreten Jocić / Izvor: Foto: You tube/printscreen/B92
Uz pratnju policajaca odvezen do porodične kuće u Velikoj Krsni gde je primao saučešće

Sreten Jocić (56) u ponedeljak je na nekoliko sati izašao iz zatvora kako bi se oprostio od oca Živomira, koji je preminuo u subotu u Velikoj Krsni kod Mladenovca.

Joca Amsterdam je pod jakim merama obezbeđenja doveden do porodične kuće, gde je primao saučešća od rođaka i prijatelja, ali nije prisustvovao sahrani već je vraćen u Zabelu malo pre opela.

Meštani Velike Krsne kažu da su od ranih jutarnjih sati u ovom mestu bile brojne policijske patrole.

- Joca je dovezen u civilnom džipu požarevačkih registracija. U pratnji su mu bile i "škoda fabija" i "golf" u kojima su bili inspektori u civilu. Dovezli su se do dvorišta Sretenovog pokojnog oca i onda se džip direktno uvezao u garažu koja je spojena sa kućom - kaže meštanin Krsne.

POGINULE MAJKA I BEBA NA AUTOPUTU BEOGRAD - NIŠ: Stala da podoji dete, pa ih udario PIJANI VOZAČ

Crnogorac počinio UBISTVO u Srbiji, pa uživao u svom gradu 10 GODINA

Joca je narednih sat vremena proveo u porodičnoj kući gde je bio kovčeg sa telom njegovog oca. Tokom tih sat vremena je u društvu supruge Vere i petorice sinova primao saučešće brojnih rođaka, prijatelja i meštana Velike Krsne. Neposredno pred početak opela, dok su njegovi sinovi Nikolaj, Nebojša, Marko, Aleksej i Đorđe iznosili kovčeg svog dede u dvorište, Joca je napustio kuću i odvezen je u zatvor Zabela.

Opelu i sahrani Sretenovog oca prisustvovalo je više stotina ljudi, među kojima su bili slavni fudbaler Dušan Dule Savić sa suprugom Marinom Rajević i Milorad Pušica, bivši funkcioner Sportskog društva "Partizan". Takođe, bio je primetan i veći broj poslovnih saradnika Joce Amsterdama u skupim odelima i automobilima.

Tražio odštetu

Jocić trenutno izdržava kaznu od 13 i po godina zatvora zbog podstrekivanja na ubistvo Gorana Marjanovića 1995. godine u kafeu sportskog centra "Olimp" u Beogradu, a krajem 2021. godine steći će pravo na uslovni otpust.

Protiv njega su se u nekoliko zemalja vodile istrage, a označavan je kao jedan od najmoćnijih ljudi evropskog podzemlja.

Jocić je bio u pritvoru i od 2009. godine do kraja 2012. zbog optužbi za ubistvo vlasnika hrvatskog nedeljnika "Nacional" Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franića u Zagrebu. U ovom procesu je oslobođen pa je tražio 60 miliona dinara odštete od države zbog neosnovanog pritvora.

 

Piše:
Srbija Danas/Informer
28.03.2018. 07:32
Pogledajte više