Juče izručena Bugarskoj: Otkriveno gde se krila Ivanka Georgijeva, osuđena za ubistvo muža

08.06.2018. 08:37
Piše:
Srbija Danas/Informer
Uhapsila je niška policija

Ivanka Georgijeva je zaklala supruga 2010. u selu Orlandovci kod Sofije, ali je 2014. pobegla u Srbiju, čim joj je izrečena pravosnažna presuda i donedavno se krila u aleksinačkom selu Kraljevo!

Kako je potvrdila portparol Višeg suda u Nišu Ana Gajić Ristić, Georgijeva se od marta nalazila u ekstradicionom pritvoru.

- Viši sud je 10. aprila doneo rešenje da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Ivanke Georgijeve po molbi javnog tužilaštva Republike Bugarske. Po pravosnažnosti rešenja, Ministarstvo pravde je 11. maja dozvolilo izručenje, pa je juče obavljena primopredaja Ivanke Georgijeve između naših i bugarskih vlasti - saopštila je sudska portparolka.

Ivanka je do hapšenja u martu pune četiri godine živela u aleksinačkom selu Kraljevo, kod jednog svog sunarodnika, koji je u Srbiji, kao i ona, boravio ilegalno. Bavila se prodajom na buvljoj pijaci, a policija ju je slučajno otkrila prilikom rutinske kontrole. Protiv muškarca koji je živeo s Ivankom podneta je prekršajna prijava zbog neprijavljenog boravka u Srbiji.

MISTRERIOZNA KRAĐA u svlačionici sale za fudbal u Užicu: Opelješili policijske inspektore?

Georgijeva je, inače, ubila muža Georgija 24. februara 2010. u porodičnoj kući.

- Oni su se oko ponoći posvađali, jer je Georgiev bio pijan, pa ga je Ivanka isterala iz kuće. Muž, koji je imao debeo dosije zbog krađa i drugih prestupa, počeo je da psuje Ivanku, a onda ju je i prokleo da umre u najgorim mukama, što je nju najviše i pogodilo! Dok joj je Georgi bio okrenut leđima, jer se obuvao, Ivanka je zgrabila nož sa stola i zarila ga je u njegov vrat - naveli su bugarski istražni organi.

BATINE na svadbi u Beloj Crkvi: Mladoženjinu tetku BRUTALNO PRETUKLI svatovi?

Ivanka je zatim pozvala Hitnu pomoć i kazala da je Georgi došao kući sa nožem zabodenim u vrat. Pri tom iskazu ostala je i u policiji, ali je podvrgnuta detektoru laži, koji je pokazao da ne govori istinu. Ona je 2. februara 2012. osuđena na deset godina zatvora, što je dve godine kasnije potvrdio i Apelacioni sud u Sofiji. Međutim, Kasacioni sud joj je smanjio kaznu za dve godine, sa obrazloženjem da je, uprkos svemu, ipak pokušala da pomogne mužu pozivanjem Hitne pomoći.

Ivanka se branila sa slobode, što je iskoristila da pobegne iz zemlje čim je pravosnažno osuđena, pa je za njom raspisana poternica.

 

Piše:
Srbija Danas/Informer
08.06.2018. 08:37
Pogledajte više