KAKVU ĆE KAZNU DOBITI JUTKA? Žalbeno veće saslušalo bivšeg predsednika opštine Brus, konačna presuda za 30 dana

10.10.2020. 19:17
Piše:
Srbija Danas/Blic
Marija Lukić i Milutin Jeličić Jutka / Izvor: Foto: Printscreen/Youtube/Prva/Insajder
Očekuje se usvajanje žalbe na provostepenu presudu

Žalbeno veće Višeg suda u Kruševcu saslušalo je juče Milutina Jeličića Jutku, a u roku od 30 dana znaće se konačna presuda - da li ostaje kazna od tri meseca zatvora, sedam meseci koliko traži tužilaštvo ili će, kako se nada odbrana, biti oslobođen.

Mozzart stipendira, ti treniraš sa Željkom Rebračom!

Mozzart stipendira, ti treniraš sa Željkom Rebračom!

PRVA FOTOGRAFIJA NAKON TRAGEDIJE U BEOGRADU! Pogledajte kako izgleda Sonja, devojka ubijenog Stojanovića (FOTO)

PRVA FOTOGRAFIJA NAKON TRAGEDIJE U BEOGRADU! Pogledajte kako izgleda Sonja, devojka ubijenog Stojanovića (FOTO)

NESREĆA U BEOGRADU: Radnik pao sa visine od dva metra na gradilištu, hitno prebačen u KBC Zemun

NESREĆA U BEOGRADU: Radnik pao sa visine od dva metra na gradilištu, hitno prebačen u KBC Zemun

Jeličić je juče zajedno sa svojim braniocima došao kako bi dao iskaz po žalbi na prvostepenu presudu Osnovnog suda, po kojoj je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od tri meseca zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje protiv Marije Lukić.

Jeličićeva advokatica Irena Đorđević rekla je nakon saslušanja da su oni uložili žalbu na prvostepenu presudu i da očekuju da ona bude usvojena.

- Izložene su žalbe sa naše strane, ja verujem u stručnost, profesionalnost ovog suda, tako da očekujem da zbog bitnih povreda koje su se desile tokom ovog postupka presuda bude ukinuta u osuđujućem delu - rekla je Đorđevićeva.

Đorđevićeva kaže da niko ispred Osnovnog javnog tužilaštva nije prisustvovao javnom delu rada Žalbenog veća Višeg suda, koje odlučuje o pravosnažnosti prvostepene presude. Dodaje i da je odbrana imala mnogo argumenata, ali da bi bilo nekorektno da van sudnice komentariše navode iz žalbe.

Žalbeno veće Višeg suda u roku od 30 dana treba da donese odluku, a stranke u ovom sporu će biti pismeno obaveštene.

Advokat Borivoje Borović, pravni zastupnik Marije Lukić, kaže da očekuje da će sud potvrditi prvostepenu presudu i da neće tražiti da postupak bude ponovljen.

- I ovo je već predugo trajalo, a pravda je postignuta. On je osuđen, a manje je važno na koliko - navodi Borović.

Lukićeva kaže da bi volela da Jutka dobije višu kaznu, ali da se pre svega nada da će se uskoro sve završiti pošto predugo traje i iscrpljujuće je.

Prvostepena presuda o čijoj pravosnažnosti odlučuje žalbeno veće suda doneta je 10. jula.

Jeličić je prvostepeno osuđen na tri meseca zatvora za krivično delo nedozvoljene polne radnje. Borivoje Borović, advokat Marije Lukić, rekao je tada da je pao prvi politički moćnik u Srbiji.

Sud nije našao nikakve olakšavajuće okolnosti pošto je Jeličić do sada već tri puta osuđivan krivično uslovnim kaznama.

Jeličićeve žrtve i danas trpe zbog toga što su se odvažile da ga prijave policiji. Sandra Milanović preselila se u Nemačku, jer u Brusu nije mogla da nađe posao. Daniela Vukajlović se sa porodicom preselila u drugi grad u Srbiji, jer ni ona ni suprug nisu mogli da se zaposle, a dete nisu mogli da upišu u vrtić. Snežana Bojić je nakon uznemiravanja završila na psihijatriji gde je provela 12 dana, za šta postoji medicinska dokumentacija. Odselila se iz Brusa i zaposlila u struci.

Izgubio vlast posle 20 godina

Jutka je, da podsetimo, bio skoro 20 godina odgovoran za vlast u Brusu, a u međuvremenu je izgubio na lokalnim izborima. U skupštini ima sedam odbornika sa liste GG "Za moderan Brus" čiji je bio nosilac, a i njemu, lično, potvrđen je mandat u avgustu.

Piše:
Srbija Danas/Blic
10.10.2020. 19:17
Pogledajte više