Ko je ubijeni Roganović, pripadnik kavačkog klana? Nalazi se na poternici, a porodicu mu je pogodila TRAGEDIJA

21.12.2018. 17:31
Piše:
Srbija Danas/Republika
Vladimir Roganović / Izvor: Foto: Facebook/Printscreen/Vladimir Roganovic
Vladimir Roganović (31), jedan od navodnih članova "kavačkog klana", ubijen je danas u centru Beča, prenose regionalni mediji.

Novljanin Vladimir Roganović, koga bezbednosne službe označavaju kao člana kavačkog klana, a koji je u Srbiji osuđen na osam meseci zatvora zbog falsifikovanja dokumenata, izručen je početkom godine Crnoj Gori koja ga traži zbog dva krivična dela.

"Pre 57 godina, na današnji dan" Sanja Papić objavilu najtežu uspomenu koja je seća na ubijenog Mišu (FOTO)

Roganović je u Crnu Goru tada prebačen avionom.

SUROVA LIKVIDACIJA U BEČU! Ubijen VLADA ROGANOVIĆ, član zloglasnog "kavačkog klana"! Ima JOŠ MRTVIH! (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

On je uhapšen početkom maja prošle godine u Beogradu, a ubrzo ga je Prvi osnovni sud osudio na osam meseci zatvora zbog falsifikovanja isprava.

Crna Gora je za njim raspisala poternicu jer je osumnjičen za lažnu dojavu o postavljenoj bombi u diskoteci, a treba da odsluži i kaznu zbog nelegalnog oružja.

Kao razlog za podnošenje zahteva da kaznu služi u Crnoj Gori Roganović je navodio želju da iznese odbranu o postavljenim bombama.

Bio je u spuškom pritvoru, ali je 2014. oslobođen krivice, dok je njegov brat Duško osuđen na osam godina zatvora.

Dok je bio u pritvoru policija ga je osumnjičila da je naručivao bombaške napade ispred kuće braće Milivoja i Milenka Ivaničevića, službenika ZIKS-a.

Njegov brat Duško Roganović teško je povređen u Herceg Novom u eksploziji bombe koja je bila postavljena pred njegov automobil. Duško je u eksploziji ostao bez obe noge, ali je preživio napad.

Kavački klan i škaljarski klan važe za dva najjača a suprotstavljena kriminalna klana u Kotoru, a 2016. godine je u njihovim međusobnim obračunima za samo mesec dana likvidirano osam ljudi, dok je četvoro teško ranjeno.

JEZIVI SNIMAK NESREĆE KOD NIŠA: Autobus prepolovljen, voz iskočio iz šina, među mrtvima I DETE

 

Piše:
Srbija Danas/Republika
21.12.2018. 17:31
Pogledajte više