LOKALIZOVAN POŽAR U KRUŠEVCU: Vatra buknula u robnoj kući, sve raspoložive ekipe na terenu (VIDEO)

29.10.2022. 11:40
Piše:
Srbija Danas
požar / Izvor: Foto: Srbija Danas
Veliki požar zahvatio je kinesku robnu kuću u samom centru Kruševca, a sve raspoložive ekipe vatrogasaca bore se sa vatrenom stihijom.

Oko 8 časova jutros došlo je do velikog požara u Vidovdanskoj ulici u Kruševcu. Radi se o trgovinskom objektu bivšeg Beteksa, u kome se sada nalazi kineska robna kuća. Vatrogasci su uspeli da maksimalno lokalizuju požar i očekuje se konačno gašenje.

VELIKI POŽAR U CENTRU KRUŠEVCA: Gori kineska robna kuća, vatrogasci na terenu (VIDEO)

VELIKI POŽAR U CENTRU KRUŠEVCA: Gori kineska robna kuća, vatrogasci na terenu (VIDEO)

Policija je preventivno evakuisala stanare iz okolnih zgrada, a potencijalno su ugrožene i prostorije Kruševačkog pozorišta. Preventivno je u centru grada isključena i struja. Iz tog razloga trenutno je u prekidu i emitovanje programa Televizije i Radio Kruševca. U centru grada se još uvek vidi dim i oseća miris paljevine.

Na terenu su sve raspoložive vatrogasno-spasilačke jedinice Kruševac, mehanizacija i sve adekvatne raspoložive snage kompanija Behtel-Enka i Trajal, kao i vatrogasne ekipe kruševačkih preduzeća. Policijska uprava Kruševac angažovala je sve ljudstvo i tehniku na gašenju požara, a akcijom rukovodi načelnik Uprave.

Vidovdanaska ulica je zatvorena za saobraćaj i za pešake.

MUP: Lokalizovan požar

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, brzom i efikasnom akcijom, lokalizovali su požar koji je jutros oko osam časova izbio u kineskoj robnoj kući u centru Kruševca.

Preventivno su evakuisani građani iz okolnih objekata, a vatrogasno-spasilačke ekipe su pravovremenom reakcijom sprečile širenje požara u kojem nije bilo povređenih osoba.

U intervenciji učestvuje devet vozila sa 33 vatrogasca-spasioca iz Kruševca, Trstenika i Ćićevca, kao i industrijske vatrogasne jedinice iz „Trajal korporacije“, preduzeća „Cooper tires“ i „Rubina“.

U toku je dogašivanje požara.

Piše:
Srbija Danas
29.10.2022. 11:40
Pogledajte više