Majka i otac stradalih sestara iz Niša NEMI OD BOLA: Pitali su me gde su mi deca, A ONDA SAM SAZNAO ISTINU

03.04.2018. 23:12
Piše:
Srbija Danas/Telegraf
Ostali bez obe ćerke

- Milice sine, što ne vrati Mariju... Nisi mogla bez nje nego si i nju pozvala, niste se razdvajale nikad pa zajedno i odoste – naricala je danas Zora Petrović majka žrtava nezgode u Knjaževačkoj ulici grleći njihove indekse pune desetki.

Iako svesni težine Marijinih povreda, Zora i njen suprug Slobodan su se za slamku držali nadajući se da će im bar jedna kćer ostati, ali je njihova nada bila uzaludna.

- Odnese nam decu za sekundu, onakvu decu, uništi njihove planove i budućnost – ponavljala je Zora reči koje dušu paraju.

Slobodan je pokušavao da ostane priseban, stegao je srce da bi dostojanstveno dočekao mnoge rođake i prijatelje koji su došli da devojkama odaju poslednju počast.

- Kad sve ovo prođe ja ću tada da dopustim da tugujem, sada moram da budem jak zbog Milice i Marije. Ne pišite o njemu, ne zaslužuje on to... Pišite o mojim kćerima, o njihovim desetkama, o stipendiji koju su dobile kao najbolji studenti.... Ne pitajte mene, ja sam otac, možda sam subjektivan, evo tu su njihovi drugovi, pitajte kakve su moje kćeri bile  – kazao je otac tragično stradalih devojaka.

Ožalošćeni otac insistirao je da se putem medija zahvali zaposlenima u niškom Kliničkom centru jer su se borili za živote njegovih kćeri, ali i oplakali njihovu smrt.

- Milica je u svesnom stanju stigla u bolnicu iako je bila sva polomljena. Kazala je kako se zove, ali je izdržala još samo par sati... Marija je u toku noći otvorila okice, to nam je dalo nekakvu nadu, ali su i njene povrede bile preteške. Nadljudski su se borili svi i lekari i ostalo osoblje za moje kćeri, ali ništa.... sve beše uzalud – kazao je unesrećeni čovek.

Kaže da će ga celog života proganjati ta nedelja kada je saznao da je ostao bez najvrednijeg što je imao.

- Došao sam s posla, večerao, bio je to sasvim običan dan. Na vrata mi je došla policija, zabrinuo sam se da se nešto nije desilo u firmi u kojoj radim kao obezbeđenje. Pitali su me gde su mi deca.... – kroz suze se Slobodan priseća dana koji mu je zauvek promenio život.

Milica i Marija biće zajedno sahranjene u petak.

Piše:
Srbija Danas/Telegraf
03.04.2018. 23:12
Pogledajte više