"Mnogo se napatila i neka mu je presudila!" Baka Coku žale iako je usmrtila čoveka

11.12.2020. 23:19
Piše:
Srbija Danas/Kurir
ubistvo / Izvor: Foto: Printscreen/Pink
Stojanka Stojanović (72), koja je 2018. hladnokrvno izrešetala investitora, nađena je mrtva s nožem zarivenim u srce, i za mnoge je heroj, a ne zločinac

Stojanku Stojanović (72), poznatu kao baka Coka, koja je u četvrtak pronađena mrtva s nožem zarivenim u srce i oproštajnim pismom u svojoj kući na Zvezdari, žale mnoge komšije i građani, iako je 2018. godine nasred ulice hladnokrvno ubila investitora Zorana Trifunovića (59).

Dr Popović upozorava: Ne ignorišite NADUTOST - možda je deo većeg problema

Dr Popović upozorava: Ne ignorišite NADUTOST - možda je deo većeg problema

TELO BAKA COKE POSLATO NA OBDUKCIJU: Pronađena je sa NOŽEM U GRUDIMA, beogradsko tužilaštvo traži jednu stvar

TELO BAKA COKE POSLATO NA OBDUKCIJU: Pronađena je sa NOŽEM U GRUDIMA, beogradsko tužilaštvo traži jednu stvar

OVAKO JE BAKA COKA PRESUDILA INVESTITORU: Tri pucnja u telo nesrećnog čoveka, pa beg (VIDEO)

OVAKO JE BAKA COKA PRESUDILA INVESTITORU: Tri pucnja u telo nesrećnog čoveka, pa beg (VIDEO)

Stojanka je živela u skromnoj kućici sa dvorištem u Ulici Olgice Pavlović, koju su građani samoinicijativno prekrstili u Ulicu narodnog heroja Stojanke Stojanović.

Tabla sa ovim natpisom juče je bila prekrivena preko originalnog imena ove ulice na Zvezdari, a građani su se fotografisali pored nje. Za mnoge od njih ona je heroj, a ne zločinac! Takođe, društvene mreže preplavljene su komentarima u kojima se u najvećem broju njih žali za Stojankom!

Baka Coka izvršila je samoubistvo preksinoć, a u oproštajnom pismu navela je da moli sina Marka za oproštaj i da više nije mogla da izdrži pritisak.

Žao nam je Stojanke

- Žao mi je naše Stojanke. A zaslužila je da ova ulica dobije ime po njoj! Ne znam kako je moguće da se u tako lošem zdravstvenom stanju ubila, jer je, kako sam čula, već neko vreme bila nepokretna. Ne bih da grešim dušu, ali i neka je ubila tog investitora- kaže Stojankina komšinica, dok druga dodaje:

- Mnogo se napatila i neka mu je presudila.

Stanovnici ovog dela Beograda kažu da se Stojanka mučila ceo život.- Ostala je bez muža pre više od 30 godina, sin Marko je tada bio mali, nije ni krenuo u školu. Nije trpela nepravdu, što je rezultiralo ubistvom tog investitora. Zato je ona postala neka vrsta simbola pravičnosti i hrabrosti.

Psiholog Vesna Tomić istakla je da je kod nas moguće da opravdavamo ubice.

- U društvu kao što je naše, gde je došlo do potpune inverzije, mi propagiramo neke pogrešne vrednosti. Imamo primere gde učenici tuku i maltretiraju svoje profesore i nama je to u redu. Takođe, imamo primere da roditelji napadaju vaspitače svoj dece - kaže ona i dodaje:

- Došlo je do poremećaja vrednosti, tako da nije isključeno da je ubica opravdan i voljen.

Burne reakcije

Boža Spasić, bivši pripadnik DB, rekao je da ovaj slučaj izaziva burne reakcije:

- Javnost se i ranije delila, pa su je neki podržavali, a neki osuđivali, tako je i sad - neki sumnjaju da se ubila, a neki da je u pitanju ubistvo. Mnogo stvari se poklopilo, to da joj je sin u tom trenutku bio van kuće i da je stigla da napiše pismo. Još jedna nelogičnost koja je kako stara žena ima toliko snage da sebi probije grudni koš. Mislim da nije trpela pritisak javnosti, jer je javnost bila na njenoj strani.

Piše:
Srbija Danas/Kurir
11.12.2020. 23:19
Pogledajte više